Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum vor arăta primele parcuri industriale ale Maramureșului

Parcul industrial de la Baia Sprie este pregătit să primească investitori din 2023. Au fost finalizate lucrările pentru drumul de acces și utilitățile publice, astfel încât investitori români sau străini să își poată dezvolta companiile și la noi, în Maramureș.

Edificarea parcurilor industriale din Baia Sprie, Fărcașa și Șomcuta Mare a intrat în linie dreaptă.

“Parcul industrial de la Baia Sprie este pregătit să primească investitori din 2023. Au fost finalizate lucrările pentru drumul de acces și utilitățile publice, astfel încât investitori români sau străini să își poată dezvolta companiile și la noi, în Maramureș. Va avea 34 ha, cu posibilitate de extindere la 50 ha.

În ședința Consiliului Județean (CJ) am aprobat indicatorii tehnico-economici și studiile de fezabilitate pentru realizarea parcurilor industriale de la Fărcașa și Șomcuta Mare. Urmează a fi depuse cererile de finanțare pentru dezvoltarea acestor parcuri prin fonduri europene” spune șeful CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

Parcurile industriale de la Fărcașa și Șomcuta vor fi realizate pe o suprafață de 20 ha, respectiv 10 ha, ambele fiind cu posibilitate de extindere. Pe partea de infrastructură, parcul industrial de la Fărcașa are o valoare de 43,8 milioane lei, iar parcul industrial de la Șomcuta Mare, de 19 milioane lei.

“Mulțumesc primăriilor și consiliilor locale Baia Sprie, Fărcașa și Șomcuta Mare pentru că au pus la dispoziție terenurile necesare realizării parcurilor industriale, dar și pentru sprijinul de care au dat dovadă în colaborarea pe aceste proiecte”, a arătat oficialul maramureșean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CFR Infrastructură a semnat un nou contract, cu o valoare de 1,61 miliarde de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

S-a semnat ultimul contract pentru “TGV-ul” Cluj – Oradea. Proiect de 2,2 miliarde €

Articolul următor

Bratca, Pietroasa, Şuncuiuş și Budureasa-Padiş, atestate ca staţiuni turistice de interes local

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share