Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regiunea Vest a câștigat jumătate din toți banii din PNRR alocați pentru piste de biciclete. Se vor realiza 1.700 de kilometri de piste

Proiectul depus în parteneriat de cele patru județe din Regiunea Vest, pentru susținerea din fonduri PNRR, pentru realizarea de piste de biciclete care să lege localitățile a fost aprobat la finanțare. Așadar, Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara au câștigat o finanțare de 142.642.500 de euro pentru realizarea a 1729 km de piste pentru biciclete.

La acest proiect au luat parte 125 de UAT-uri, consilii județene, municipii, orașe și comune, din Timiș și din județele învecinate, Consiliul Județean Timiș, lider de proiect,

”În cadrul apelului de proiecte din “Investitia I.4/PR/C11/PI1 – Trasee mixte” urmează să se finanțeze 3000 de km de piste în întreaga țară – datorită unei echipe extraordinare mai mult de jumătate din trasee urmează să fie realizate în Vestul României! Terminăm anul cu vestea asta foarte bună și abia aștept 2023 să implementăm tot ce ne-am propus. În decembrie 2021, anul trecut, îi aduceam în Timișoara pe toți cei interesați de rutele EuroVelo și discutam despre importanța unor finanțări care să ne pună în sfârșit pe harta rutelor velo din Europa. De atunci Timișul a devenit prima administrație din România membra în ECF și iată că acum ce ne-am propus”, a anunțat Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Calculată la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pentru fiecare kilometru de pistă de biciclete, suma alocată Timișului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. În total, în cele patru județe vor fi amenajate pe bani europeni piste de biciclete pe o distanță de 1729 de kilometri.

Timișul va avea cea mai lungă rețea de piste de biciclete din țară. Este de altfel și singurul județ care lucrează la o strategie de cicloturism și singurul județ care are deja o pistă transfrontalieră construită. Cel mai mare proiect finanțat din PNRR destinat autorităților locale, în valoare de 142 milioane de euro, se va realiza în Banat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bratca, Pietroasa, Şuncuiuş și Budureasa-Padiş, atestate ca staţiuni turistice de interes local

Articolul următor

Primăria Timișoara cere de la AFM șase milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public din oraș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share