Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara cere de la AFM șase milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public din oraș

Primăria Municipiului Timișoara a depus, vineri, 30 decembrie, la Agenția Fondului de Mediu aplicația pentru accesarea unei finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei ce va fi folosită pentru modernizarea iluminatului public de pe mai bine de 60 de străzi și bulevarde din oraș. Funcționarii Primăriei Timișoara au reușit să depună o cerere de finanțare la doar 11 minute de la lansarea apelului finanțare.

Dacă va obține acești bani, Primăria Municipiului Timișoara va schimba aproape 3000 de corpuri de iluminat public cu becuri LED, controlate prin telegestiune, obținând astfel o economie la curent ce poate ajunge și la 73%.

Conform estimărilor realizate de specialiști, după implementarea acestui proiect consumul de curent va scădea de la 2,3 milioane de kwh/an la circa 625.000 kwh/an, echivalentul a 455 de tone de emisii de CO2.

Primăria Municipiului Timișoara a implementat în acest an un proiect major pentru modernizarea iluminatului public, pe Calea Torontalului, Aradului și Sever Bocu, dar și pentru introducerea, în premieră, a iluminatului public în Parcul Botanic. Valoarea cumulată a celor două proiecte este de aproximativ 3 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Regiunea Vest a câștigat jumătate din toți banii din PNRR alocați pentru piste de biciclete. Se vor realiza 1.700 de kilometri de piste

Articolul următor
CNAIR a semnat, în 2022, 48 de contracte finanțate din fonduri europene, de 24 miliarde de lei, fără TVA, cu 2,07 miliarde mai mult decât în perioada 2017- 2021.

CNAIR a semnat contracte de 5,7 miliarde euro. Proiectele din Ardeal și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share