Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Timiș cere sute de milioane de lei, bani pentru reabilitarea seismică a patru clădiri importante, inclusiv Castelul Huniade

Consiliul Județean Timiș a demarat demersurile necesare pentru renovarea a patru obiective importante, care ar urma să primească bani prin Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Vizate sunt Castelul Huniade, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timișoara, Biblioteca Județeană Timiș și Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu.

Astfel, administrația județeană va depune proiecte prin care se solicită finanțare pentru reabilitarea acestor clădiri. Programul are un buget alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare şi 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanţarea este de 100%, fără a fi nevoie de cofinanțare din partea beneficiarilor.

Programul este unul multianual, de interes şi utilitate publică, derulat în conformitate cu prevederile Legii nr. 212/2022 și vizează atât clădirile de locuinţe multietajate, cât şi clădirile publice. Cererile de finanţare pot fi depuse de autorităţile publice locale şi centrale, fiind aplicat criteriul primul venit – primul servit.

În vederea consolidării şi reabilitării clădirilor, se pot finanţa, de la bugetul de stat, inclusiv cheltuielile legate de asigurarea utilităţilor necesare obiectivului de investiţii, cele legate de elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, verificarea tehnică a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, asistenţa tehnică din partea proiectantului, cheltuielile pentru realizarea investiţiei de bază, cele pentru organizarea de şantier, precum şi cheltuielile diverse şi neprevăzute.

Programul oferă posibilitatea de a se interveni pentru reabilitarea și consolidarea unor clădiri cu rol important în viața culturală și socială de la nivelul comunităților locale, asigurând atât un grad sporit de siguranță în utilizare, cât și repunerea în valoare a patrimoniului material.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consiliul tehnico-economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat proiectul tehnic pentru tratarea și eliminarea deșeurilor din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) și mercur (Hg).

DRDP Timișoara face o a treia bandă, pentru camioane, în vama Nădlac de pe autostrada A1

Articolul următor

Sistem modern de colectare a deșeurilor plutitoare implementat de ABA Crișuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share