Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bani europeni pentru două parcuri fotovoltaice. Societatea Aquatim vrea energie solară din surse proprii

Societatea timișoreană de apă și canal Aquatim pregătește pentru depunere documentația prin care va solicita cinci milioane de euro pentru realizarea a două parcuri fotovoltaice. Banii vor fi, în cea mai mare parte, din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Compania de apă și canal pregătește depunerea aplicația pentru proiectul „Producție de energie din surse regenerabile, pentru consum propriu la nivelul infrastructurii de apă și/sau apa uzată operate de către Aquatim ”. este vorba de realizarea a două parcuri fotovoltaice, la care finanțarea va fi acoperită în proporție de 94% din fonduri europene și bugetul de stat, iar 6% de Aquatim, Inițiativa va fi depusă prin Programul Operational Infrastructură Mare (POIM) – Axa Prioritara 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile. Valoarea proiectului este de cinci milioane de euro (fără TVA).

Proiectele de acest fel vizează acțiuni destinate consumului propriu de energie la nivelul infrastructurii de apă și/sau apă uzată, iar proiectul propus de Aquatim include un parc Fotovoltaic de 651 KWp în incinta statiei de tratare a apei Urseni, respectiv un parc Fotovoltaic de 1 MWp în incinta statiei de epurare ape uzate Timișoara.

”Proiectul nostru va promova dezvoltarea durabilă, și utilizarea eficientă a resurselor, atenuarea şi adaptarea la schimbările climatice, biodiversitatea, rezistenţa în faţa dezastrelor, prevenirea şi gestionarea riscurilor”, au anunțat cei de la Aquatim.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bugetul Bihorului pe anul 2023, în transparență decizională

Articolul următor

Primăria Reșița a scos la licitație un proiect de 190 de milioane de lei pentru dezvoltarea stațiunii Semenic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share