Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Reșița a scos la licitație un proiect de 190 de milioane de lei pentru dezvoltarea stațiunii Semenic

Proprietarul stațiunii de schi de la Semenic, municipalitatea din Reșița, a publicat pe SEAP anunțul de licitație pentru modernizarea acesteia. Este un proiect de 190 de milioane de lei pentru dezvoltarea zonei turistice Semenic într-o stațiune de practicare a sporturilor de iarnă, cu precădere ski – proiect inclus în Masterplanul Național de Turism 2007 – 2026.

Durata de execuție a lucrărilor este de 41 de luni de la semnarea contractului. Proiectul prevede trei pârtii Franzdorf, Adolf Zangl și Helmuth Krubl, o instalație de tiroliană, o telegondolă, un lac de acumulare, un parc tematic, o parcare.

Pârtia de schi „Franzdorf” va avea punctul de plecare situat lângă stația superioară a telegondolei, la altitudinea de 1.391,96 m, iar punctul de sosire la altitudinea de 625,28 m, în apropierea stației inferioare a telegondolei. Traseul pârtiei se desfășoară pe partea stângă a telegondolei – privind în sensul de coborâre – are orientarea aproximativ nordică și urmărește Cracul Goznei trecând parțial peste pârtia existentă Slalom Uriaș.

Pârtia de schi „Adolf Zangl” va avea punctul de plecare comun cu pârtia „Franzdorf”, situat lângă stația superioară a telegondolei, la 1.391,96 m altitudine; traseul pârtiei se termină la altitudinea de 1013.64 m, unde se unește printr-un traseu de schi cu pârtia „Franzdorf”. Traseul de schi are punctul de plecare la 1013.64 m altitudine iar punctul de sosire la intersecția cu partea „Franzdorf”, la 901.82 m. Traseul de schi are o lungime construita de 971 m.

Până la altitudinea de 1.310 m traseul pârtiei se desfășoară sub forma unui semicerc, pe partea dreaptă a telegondolei – privind în sensul de coborâre –, iar după ce trece, pe sub linia telegondolei, traseul pârtiei se continuă aproximativ paralel cu linia telegondolei, urmărind creasta dintre pâraiele Gozna și Goznuța până la altitudinea de 1.013,64 m.

Pârtia de schi „Helmuth Krubl” este situată de-a lungul telegondolei în partea superioară a acesteia având o lungime de 2040 m. Are punctul de plecare la situat lângă stația superioară a telegondolei, 1.391.96 m altitudine și se termină la stația intermediară a telegondolei, la altitudinea de 1.045 m.

Lucrările vor fi finanțate din fondurile proprii ale Reșiței și ale Consiliului Județean Caraș-Severin.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bani europeni pentru două parcuri fotovoltaice. Societatea Aquatim vrea energie solară din surse proprii

Articolul următor

Două firme din Târgoviște vor face registrul verde al Timișoarei, pentru 2,8 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share