Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două firme din Târgoviște vor face registrul verde al Timișoarei, pentru 2,8 milioane de lei

Două firme din Târgoviște se vor ocupa cu realizarea Registrului Spațiilor Verzi în format digital pentru Timișoara. Pentru operațiune, acestea vor primi 2,8 milioane de lei, TVA inclus, contractul fiind semnat de curând.

Arborii, arbuștii și gardul viu vor fi inventariați după specie, vârstă, condiție, iar baza de date va fi actualizată în permanență, precum și a caracteristicilor calitative și cantitative ale acestora. Arborii ocrotiți, cu valoare estetică deosebită și cu diametrul mai mare de 50 de cm vor fi scanați complet și transpuși într-un model 3D. De asemenea, pentru aceștia, se va realiza o imagine termică, rezultată prin utilizarea tehnologiei infraroșu, pentru verificarea stării de sănătate. Imaginea termică va fi integrată în baza de date a registrului și asociată fiecărui arbore de acest tip. Imaginile vor putea fi apoi vizualizate și procesate cu ajutorul aplicației dedicate. Utilizarea tehnologiei infraroșu este o metodă neinvazivă de diagnosticare a arborilor.

Registrul spațiilor verzi este o obligație legală pentru administrațiile locale și cuprinde un sistem informațional de tip GIS (geographic information system), o interfață de tip hartă digitală, iar echipele din cadrul primăriei vor fi instruite în folosirea noului software, hardware și a procedurilor de actualizare a bazei de date.

„Registrul este important pentru protejarea spațiului verde al Timișoarei. Vom avea în sfârșit o evidență clară a spațiilor verzi, a numărului de arbori și a stării lor de sănătate. Pe baza acestor date vom putea construi o strategie de creștere a spațiului verde în Timișoara și de a preveni situațiile în care arbori și zone verzi dispar pentru a face loc betoanelor. Este un pas important spre normalitate și spre un oraș care își gestionează eficient și în mod profesionist resursele verzi”, transmite primarul Dominic Fritz.

În primele șase luni va fi implementată platforma digitală, iar apoi datele din oraș vor fi colectate prin echipamente specializate, cu scanner LIDAR și vor fi măsurate suprafețele exacte ale parcurilor, scuarurilor, aliniamentelor stradale, ș.a.m.d.

Câștigător al licitației este o asociere formată din două firme din Târgoviște, Eterra Map SRL și Megagis SRL. Conform acordului, acestea se angajează să livreze serviciile de elaborare a registrului într-un termen de 24 de luni de la ordinul de începere. Valoarea contractului este 2.832.200 lei (TVA inclus).

Conform paginii proprii de internet, Eterra Map SRL a realizat aplicații de tip webGIS pentru întreținerea Registrulului Spațiilor Verzi din Pitești, Drobeta-Turnu Severin, Onești, Calafat și Iași.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Reșița a scos la licitație un proiect de 190 de milioane de lei pentru dezvoltarea stațiunii Semenic

Articolul următor

CNSC impune reluarea licitației pentru proiectarea unuia dintre loturile drumului expres Lugoj – Craiova trebuie reluată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share