Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BCU Cluj a bătut palma cu Yardi, Sitel și Pro Conect

Cea mai mare bibliotecă din Transilvania și-a propus să îmbine cartea cu tehnologia | Foto: BCU

Instituția de cultură a încheiat, pe final de an, parteneriate cu mai mulți furnizori importanți de servicii de dezvoltare și mentenanță în IT&C.

Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Lucian Blaga a semnat, în decembrie, un parteneriat cu Yardi prin care compania de software susține modernizarea infrastructurii IT a instituției din Cluj-Napoca. În anii 2021 și 2022, Yardi România a pus la dispoziția BCU 200 de computere.

Alte parteneriate au fost încheiate de către BCU cu Pro Conect (furnizor de servicii de construcție, mentenanță și conectare a cliențiilor la telecomunicații), prin care s-au achiziționat publicații științifice de ultimă oră, și cu Sitel Group (furnizor de soluții digitale), pentru dotarea instituției cu mobilier.

Instituție cu caracter muzeal

BCU este una dintre cele mai vechi și mai importante biblioteci universitare din România. Biblioteca din Cluj-Napoca este cea mai mare din Transilvania. Având un profil enciclopedic, cultural şi ştiinţific datorită colecţiilor sale speciale, şi dreptului de depozit legal, BCU are şi un caracter muzeal.

Aceasta este o bibliotecă de drept public, cu personalitate juridică, subordonată şi finanţată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Prin tradiţie şi valoarea colecţiilor din patrimoniul universal pe care le deţine, amploarea activităţilor şi serviciilor oferite, BCU este o instituţie de importanţă naţională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Benzinărie și spălătorie auto nouă în Ideciu de Sus

Articolul următor

25 de angajați asiatici în domeniul HoReCa așteptați la Sovata

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share