Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NV Construct va studia fezabilitatea culoarului verde al Clujului

Administrațiile din Gilău, Florești, Cluj-Napoca și Apahida plătesc 5,7 milioane de lei societății NV Construct pentru realizarea studiilor preliminarii.

Biroul clujean de inginerie a intrat în parteneriat cu 10 companii pentru a realiza studiile de peste 1 milion de euro.

Administrațiile din Gilău, Florești, Cluj-Napoca și Apahida plătesc 5,7 milioane de lei societății NV Construct pentru realizarea studiilor preliminarii, potrivit Monitorul de Cluj. Ele cuprind elaborare plan urbanistic zonal, expertiză tehnică, studiu de fezabilitate, documentație tehnică. Culoarul de mobilitate verde urmează să fie amenajat pe malul Someșului, între localitățile respective.

Vara trecută au fost depuse două oferte. Municipalitatea a atribuit contractul pentru ofertantului NV Construct (lider), alături de companiile Melny Topo, Aqua Prociv Proiect, Mossfern, Quantum Instal, Protelco, Total Business Land, Expertus, Construcții Feroviare Mureș, Danavi, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

NV Construct este profilată pe activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea și îi are ca asociați pe Dan Radu Sima (34%), Mircea Bobar (33%), Ioan Apostol (33%). Afacerile sale se ridicau la 4,7 milioane de lei anul trecut, iar profitul net, la 0,4 milioane, firma având 23 de angajați. Culoarul destinat circulației velo va conecta localitățile Gilău și Florești de Cluj-Napoca și Apahida.

Cele trei localități au semnat protocoale de asociere cu municipiul pentru realizarea proiectelor. Proiectul pistei de biciclete (75 km) ar urma să primească finanțare de la Ministerul Mediului. Acesta a demarat la propunerea Asociației Societatea Organizată Sustenabil, care a depus un amendament la bugetul pe 2022 pentru realizarea documentației tehnice pentru pista de biciclete la nivel metropolitan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gură de oxigen pentru turismul mureșean

Articolul următor
Investitorii interesați să dezvolte afaceri pe litoralul Mării Negre, cea mai importantă zonă turistică din România, au posibilitatea de a achiziționa hoteluri în stațiunile Eforie Nord și Sud.

Hoteluri din Marea Neagră, puse la vânzare de Transilvania Investments

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share