Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BERD și Vertik pun umărul la relația cu investitorii a companiilor listate

Daniela Șerban își propune creșterea vizibilității companiilor prin aducerea afacerilor mai aproape de investitori

Până la trei companii listate la Bursa de Valori București (BVB) vor fi selectate prin intermediul unui program dedicat relației cu investitorii.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Bursa de Valori București (BVB) și consultantul Vertik au lansat Investor Relations and Liquidity Support Programme (IRLSP). Este un program de sprijin pentru îmbunătățirea relației cu investitorii (IR) și de creștere a lichidității acțiunilor listate la bursă. În IRLSP vor fi selectați până la trei emitenți ce vor beneficia de consultanță.

Inițiativa comună va permite companiilor selectate să-și sporească vizibilitatea pe piețele de capital din România și să obțină un set de instrumente esențiale pentru a-și poziționa mai bine povestea pe piața de capital, în fața investitorilor.

Companiile interesate să se alăture programului se pot înscrie până în 28 februarie. Inițiatorii demersului se așteaptă ca peste 10 companii listate să se înscrie. Colaborarea cu firmele selectate va începe cel târziu în luna mai.

80% din costurile serviciilor de consultanță furnizate pentru companiile selectate în cadrul programului sunt acoperite de programul de cooperare tehnică pentru dezvoltarea piețelor de capital finanțat de Guvernul Coreei de Sud. Restul de 20% din costuri ar urma să fie acoperite de companiile selectate. Programul va fi prezentat, în 19 ianuarie, printr-un webinar găzduit de BERD, BVB și Vertik.

Interesul pentru companie, atras prin povești de investiții

„BVB are o bază de investitori puternică și diversificată și una de emitenți care au potențialul de a deveni mai atractivi prin utilizarea instrumentelor proactive de IR și lichiditate. Pe termen lung, succesul companiilor listate depinde de modul în care acestea reușesc să construiască o piață de capital activă, care să mențină atenția investitorilor și să atragă continuu alții noi.

Acest lucru ar conduce la o piață de capital mai eficientă, cu afaceri capabile să acceseze capitalul la un cost rezonabil, sporind ulterior investițiile în activitatea lor și conducând la creșterea ocupării forței de muncă și a contribuției lor în economie” a declarat Attila Toth, Director Capital & Financial Markets Development Team al BERD.

„Avem multe povești de investiții interesante care pot atrage semnificativ mai mult interes din partea investitorilor. O strategie clară și eficientă pentru prezența pe piața de capital a unei companii este un factor decisiv care poate îmbunătăți vizibilitatea, percepția investitorilor și, în final, lichiditatea și multiplii de evaluare” a spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

“Vom colabora îndeaproape cu echipe a fiecărei companii, atât cu profesioniștii din management, cât și cu cei din domeniul IR, pentru a concepe o abordare adecvată și pentru a defini și sprijini implementarea celor mai bune instrumente IR pentru beneficiul pe termen lung al companiei și al tuturor acționarilor.

Creșterea vizibilității printr-o strategie de IR mai bună înseamnă aducerea afacerilor mai aproape de investitori, prin utilizarea unor tehnici și instrumente de comunicare diversificate” consideră Daniela Șerban, fondator al Vertik.

Proiectele BERD în România: 10 miliarde de euro

BERD este o bancă multilaterală ce promovează dezvoltarea sectorului privat și inițiativei antreprenoriale în 38 de țări. Este deținută de 71 de state, Banca Europeană de Investiții și Uniunea Europeană. Investițiile sale urmăresc să facă economiile din regiunile sale competitive, bine guvernate, verzi, incluzive, reziliente și integrate. BERD a investit 10 miliarde de euro în 500 de proiecte din România.

BVB, instituție fundamentală a pieței de capital, este singurul operator de piețe de valori mobiliare din România. Capitalizarea bursieră cumulativă a tuturor companiilor listate la BVB depășește 44 de miliarde de euro.

Vertik București oferă servicii integrate de consultanță, pentru dezvoltarea și implementarea strategiilor de relații cu investitorii și a comunicării financiare, adaptate nevoilor companiilor, pe piețele de capital românești și internaționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Liderii din RNV au participat, la sediul CJ Sălaj, la o ședință de lucru pe marginea elaborării unei strategii regionale care să permită dezvoltarea social-economică echilibrată și durabilă a tuturor celor șase județe componente.

Liderii județelor din Ardeal: “Autostrada Transilvania are disfuncționalități inadmisibile”

Articolul următor
Administrația județeană a decis să schimbe în totalitate gazonul de pe Cluj Arena, până la cota -40 cm.

Noul gazon de pe Cluj Arena costă 150.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share