Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Delegație a NATO, în vizită la Turda

Am primit vizita delegației franceze din partea grupului de luptă NATO de la Cincu. Am avut plăcerea de a purta discuții cu delegația franceză condusă de col. Alexandre Feligonde, Commanding Officer of the BattleGroup însoțit de lt. col. Vincent Coulongeat, Deputy Commmander și cpt. Levitre Jean-Olivier.
Edilul turdean a fost informat despre condițiile pe care le oferă poligoanele locale pentru desfășurarea exercițiilor militare de amploare

Administrația turdeană s-a întâlnit cu reprezentanții forțelor militare care desfășoară exerciții în zona Transilvaniei.

“Am primit vizita delegației franceze din partea grupului de luptă NATO de la Cincu. Am avut plăcerea de a purta discuții cu delegația franceză condusă de col. Alexandre Feligonde, Commanding Officer of the BattleGroup însoțit de lt. col. Vincent Coulongeat, Deputy Commmander și cpt. Levitre Jean-Olivier.

M-am bucurat să am alături și delegația noastră, reprezentată de domnul lt. col. Mihai Pintiliciuc, Comandant al Batalionului 814 Tancuri Mihai Vodă, însoțit de plt. adj. principal, Vasile Băiceanu și fr. Călin Veinberger.

Această vizită este încă o dovadă a parteneriatului solid între țara noastră și Franța, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să mulțumim încă o dată pentru sprijinul acordat. Mă bucur că Poligonul Automatizat Bogata și Poligonul Bogata-Stejeriș oferă toate condițiile pentru desfășurarea exercițiilor militare de amploare”, a spus primarul Cristian Matei.

Am primit vizita delegației franceze din partea grupului de luptă NATO de la Cincu.

Modernizarea Bazei 71, proiect de 1 miliard

Wapo Services, Raed Focus Security Systems, Pyralis Services sunt câteva dintre companiile subcontractate de consorţiul care a câştigat contractul pentru modernizarea Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, proiect de 1 miliard de lei.

Companii cu afaceri cuprinse între 1 şi 43 de milioane de lei sunt responsabile de unul dintre cele mai mari proiecte publice din România. Licitaţia pentru prima etapă a proiectului a fost câştigată, în calitate de lider de asociere, de Leviatan Design, o companie deţinută de Cătălin Podaru, fost cadru al armatei.

Din consorţiu mai fac parte firmele Telekom Communications România, Ubitech Construcţii şi Petrodesign. Investiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi – în general hangare şi ateliere, clădiri administrative şi clădiri cu funcţiuni complementare.

Acestea trebuie să permită funcţionarea în condiţii optime a zonei operaţionale, precum şi integrarea şi dezvoltarea celor existente, în Baza 71, pentru Forţele Aeriene Române şi partenerii săi strategici. Proiectul ar urma să fie gata în 2024. La Baza 71 există o escadrilă de avioane MiG21 LanceR, iar acum doi ani au fost aduse drone MQ 9 Reaper ale Armatei SUA.

În zonă au avut loc exerciții comune cu aviația militară a SUA. După lucrările de modernizare, noua pistă va permite aterizarea și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj precum C-5 Galaxy sau C-17, operate de aviația militară americană.

NATO este o alianță politico-militară cu 30 de țări din Europa și America de Nord. Sediul său general se află la Bruxelles, iar cel din Europa, în apropiere de Mons (ambele în Belgia). Cheltuielile militare ale NATO constituie 70% din cele militare la nivel mondial. Reprezentanții statelor membre și-au exprimat intenția de a aloca minimum 2% din produsul intern brut pentru cheltuielile militare până în 2024.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezvoltare regională: peste 2.400 de proiecte de utilitate publică în mediul rural în ultimii 7 ani

Articolul următor
Pentru Centrul de Inginerie Bosch din Cluj (CIBC), noul an a început la CES, cel mai important și mai cool eveniment de tehnologie din lume.

Clujenii de la Bosch și-au prezentat inovațiile în Las Vegas

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share