Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Doi clujeni intră în noul staff național al Poștei Române

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a început procesul de modernizare, ce are ca scop final creșterea calității serviciilor către clienți, prin debirocratizare, automatizare și retehnologizare.
Viitoarea conducere a companiei de stat vrea mai puțină hârtie și mai mult business | Foto: CNPR

Florin Gliga și Ovidiu Călin, care au condus Direcția Regională de Poștă Cluj (DRPC), au fost cooptați în noua echipă de management al companiei.

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a început procesul de modernizare, ce are ca scop final creșterea calității serviciilor către clienți, prin debirocratizare, automatizare și retehnologizare. A fost demarat procesul de modificare a organigramei de personal, cea nouă fiind în plină implementare.

Ținta: companie centrată pe business

“Se vor transforma unele departamente vechi din administrația centrală în unități de afaceri independente. Se vor reașeza procesele decizionale și se va numi o nouă echipă managerială. Această reorganizare este un proces de durată. Va fi implementată prin decizii de management succesive, care la final vor avea ca efect schimbarea fundamentală a modului de funcționare a administrației centrale.

Dintr-o structură de control, administrația va deveni o structură de susținere a rețelei, inclusiv prin reducerea numărului de posturi din aparatul central administrativ. Unitățile de afaceri au misiunea să atragă business și vor opera independent față de administrația centrală”, potrivit conducerii CNPR.

Pleacă vechii directori

“În primul rând țintim să eliminăm birocrația. Cu acest pas făcut, putem implementa mult mai ușor proiectele noastre de business. Pentru că dorim să schimbăm total paradigma: dintr-o companie centrată pe instituția hârtiei, vrem să devenim o companie agilă, care să răspundă nevoilor pieței.

Pe de altă parte, să ne putem îndeplini mult mai bine și misiunea socială. Am început, așadar, restructurarea, prin a schimba vechii directori, cărora le mulțumim pentru munca de zeci de ani din poștă.

Avem o echipă nouă de manageri, oameni cu viziune proaspătă și consistentă, oameni cu idei noi, orientați spre piața globală. Am păstrat în această echipă, însă, și manageri cu foarte multă experiență în poștă”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al CNPR.

Clujenii din noul management

Florin Gliga va fi directorul Departamentului resurse umane al CNPR. Din 2020 conduce sucursala regională a Poștei Române din Cluj-Napoca. El are experiență de 22 de ani în managementul companiilor mici și mijlocii, timp în care a fost director economic și financiar la fabrici precum Combinatul de Celuloză și Hârtie Someș, Clujana, Unimet CUG. De 16 ani oferă consultanță financiară pentru companii.

Ovidiu Călin a fost numit director al Departamentului infrastructură. Acesta a intrat în echipa CNPR acum 13 ani, fiind director executiv, adjunct și regional. Printre companiile la care a mai activat se numără Siveco, Inconstruct, Rapid Pay Post, Oviad. Timp de patru ani a fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.

Ceilalți directori sunt Constantin Tapalagă – Unitate de Afaceri Curierat, Emil Ciorîia – UA Servicii Financiare, Alexandru Brătianu – UA Logistică, Silviu Mărgean – UA Imobiliară, Adrian Grecu – UA Imprimate, Alexandru Butiseacă – Departament economico, Florin Bulumac – Departament clienți, Claudia Radu – Departament juridic, Oana Anghelescu – Departament transformare digitală, Radu Ursanu – coordonator Corpul de Control al Directorului General.

Modernizarea CNPR este o decizie asumată atât prin programul de guvernare 2021-2024, cât și prin memorandumul privind strategia de dezvoltare și diversificare economică a companiei, aprobat de executiv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La început de an, Asociația Tășuleasa Social (ATS) promovează proiectul la Expoziția CMT Stuttgart, din Germania.

Via Transilvanica, promovată la nivel mondial

Articolul următor

Angajăm cofetar!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share