Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Via Transilvanica, promovată la nivel mondial

La început de an, Asociația Tășuleasa Social (ATS) promovează proiectul la Expoziția CMT Stuttgart, din Germania.
Creatorii noului traseu turistic vor să îi asigure mentenanța și să îl promoveze în afara țării | Foto: ATS

Inițiatorii drumului turistic recent inaugurat au decis să îl popularizeze la cel mai înalt nivel pe plan internațional.

La început de an, Asociația Tășuleasa Social (ATS) promovează proiectul la Expoziția CMT Stuttgart, din Germania. “Declarăm anul 2023, încă de la început, ca fiind unul dintre cei mai importanți ani din existența organizației noastre.

Cum impresia generală despre România este că suntem specialiști în începuturi, va fi, cu siguranță, o provocare uriașă să putem face mentenanța traseului. Să asigurăm calitatea și siguranța, foarte necesare pe un asemenea traseu și mai ales, să-l facem cunoscut peste mări și țări.

Cu cât mai mulți oameni ai drumului bat cărarea asta a noastră, cu atât mai multe dintre aceste provocări își găsesc rezolvarea. Am început la Stuttgart, în cadrul celui mai mare târg de turism din lume, cu profil outdoor, CMT, unde Via Transilvanica este prezentă cu un stand, între 14 și 16 ianuarie”, potrivit conducerii ATS.

Târg internațional pentru “rulotiști”

Caravaning Motor Touristik (CMT), FITUR şi Les Thermalies sunt cele trei manifestări expoziţionale de peste hotare la care Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului va fi prezent în ianuarie pentru a promova oferta turistică a României. La standul național mai sunt prezente Asociaţia de Ecoturism din România, Asociaţia Incoming România, Asociaţia pentru Promovarea Timişoarei, Asociaţia Karpaten pentru o Dezvoltare Durabilă.

CMT este dedicat în special turiştilor care aleg să îşi petreacă vacanţele călătorind cu rulota. Accentul este pus, preponderent, pe destinaţiile care pot oferi experienţe în natură, dar şi de tip city-break. Standul ţării noastre are 20 mp, fiind amplasat într-o zonă cu mult trafic a locaţiei. Estimările arată că la manifestarea expoziţională vin anual 300.000 de vizitatori. Ediţia din acest an reuneşte 2.000 de expozanţi.

Investiție de 1,6 milioane euro

Via Transilvanica, o inițiativă a lui Alin Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, reprezintă un traseu de 1.400 km ce trece prin 400 de localități și 10 județe (Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți), împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice.

Acesta pornește de la mănăstirea Putna, urmând potecile abrupte ale Bucovinei, ale cărei obcine spectaculoase însoțesc drumețul spre Ținutul de Sus, prin prima poartă a Transilvaniei. Traseul se mai potolește, ajungând pe Valea Mureșului, spre Terra Sicolorum.

Arhitectura specifică se schimbă treptat, drumul pătrunzând în Ținutul Sașilor, cu satele specifice și bisericile fortificate. Via Transilvanica merge apoi spre Terra Dacica, iar prin Poarta de Fier a Transilvaniei spre Banatul Montan și până la Dunăre, pe care o întâlnește la Drobeta-Turnu Severin. Amenajarea traseului a durat patru ani și jumătate, cu o investiție de 1,6 milioane de euro și cu sprijinul a 8.000 de voluntari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am aprobat în CTE proiectul tehnic al drumului expres care va asigura conexiunea între Autostrada Transilvania - A3 (zona Turda) și Drumul Național 1 (zona Tureni), în Transilvania (DX A3)

Drumul Expres Tureni – Autostrada Transilvania a fost avizat

Articolul următor
Compania Națională Poșta Română (CNPR) a început procesul de modernizare, ce are ca scop final creșterea calității serviciilor către clienți, prin debirocratizare, automatizare și retehnologizare.

Doi clujeni intră în noul staff național al Poștei Române

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share