Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul Expres Tureni – Autostrada Transilvania a fost avizat

Am aprobat în CTE proiectul tehnic al drumului expres care va asigura conexiunea între Autostrada Transilvania - A3 (zona Turda) și Drumul Național 1 (zona Tureni), în Transilvania (DX A3)

Proiectul tehnic a primit avizul Consiliului Tehnico-Economic (CTE) al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Am aprobat în CTE proiectul tehnic al drumului expres care va asigura conexiunea între Autostrada Transilvania – A3 (zona Turda) și Drumul Național 1 (zona Tureni), în Transilvania (DX A3). Pe drumul de 5 km vor fi construite două noduri rutiere și nouă poduri și pasaje. Urmează lansarea în licitație a contractului pentru execuția acestui nou drum de mare viteză”, a precizat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

“Avizul dat de CTE al CNAIR face parte dintr-un nou tip de contract în proiectele de infrastructură. Din acest moment, intrăm în linie dreaptă pentru licitația de execuție, care se va desfășura peste aproximativ două săptămâni. Chiar dacă suntem în întârziere cu desfășurarea proiectului, mă bucur că ne apropiem de startul lucrărilor propriu-zise”, remarcă deputatul Viorel Băltărețu.

Șoseaua, prevăzută cu prelungire la Dej

Profilul DX A3 este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 m, un acostament lat de 2,25 m și spațiu median de 3 m, unde se montează separatoarele de sens. Proiectul a înregistrat o întârziere din cauza unui aviz de gospodărire a apelor.

DX A3 a primit aviz favorabil în Consiliul Interministerial, la București. Acesta va face legătura între A3 (zona Turda) și DN 1 (Tureni) și ulterior până la Dej. DX de la A3 spre Dej va dubla DN 1C. Șoferii care se vor deplasa dinspre Alba Iulia spre Cluj-Napoca vor putea ocoli Turda și vor ieși de pe A10 pe A3 și apoi DN 1, la Tureni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Poarta Vieneză (Wiener Tor), situată pe str. Călărașilor 1, are un preț de vânzare fixat la  3,39 milioane euro.

Poarta Vieneză, la vânzare cu 3,4 milioane euro

Articolul următor
La început de an, Asociația Tășuleasa Social (ATS) promovează proiectul la Expoziția CMT Stuttgart, din Germania.

Via Transilvanica, promovată la nivel mondial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share