Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambulatoriul Spitalului de Recuperare Cluj, modernizat cu 5,2 milioane euro

Proiectul care vizează dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare (SCR) a fost aprobat pentru finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul care vizează dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare (SCR) a fost aprobat pentru finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul pentru SCR a fost întocmit de către administrația județeană. „Vorbim despre o nouă finanțare nerambursabilă extrem de consistentă pe care am reușit să o obținem. Prin intermediul acesteia vom achiziționa pentru SCR echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație.

Banii europeni ne vor fi de un real folos în atingerea obiectivului stabilit, acela de a contribui la creșterea calității actului medical și asigurarea unui sistem de prevenire, diagnostic și tratament de înaltă calitate pentru persoanele care se adresează ambulatoriului unității sanitare”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Valoarea totală a proiectului este de 26 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă. Printre dotările preconizate a fi cumpărate se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente, de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea a numeroase leziuni ori boli grave.

Vor mai fi achiziționate un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde și un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale.

Mai sunt propuse spre achiziționare un aparat pentru tratamentul disfagiei, un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, un aparat pentru terapie Shockwave focalizat, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, un aparat cu crioultrasunete, un aparat de terapie Nanopulse, șase electrocardiografe cu 12 canale și o bicicletă cu încărcătură și monitor EKG.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ULTIMA ORĂ! Întâlnire decisivă pentru viitorul Fabricii de Zahăr din Luduș

Articolul următor

Investiția continuă în oameni în Grupul IRUM-MAVIPROD

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share