Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Porr Construct va face centurile din Zona Metropolitană Oradea (ZMO)

A fost desemnat constructorul pentru execuția lucrărilor la centurile din Zona Metropolitană Oradea (ZMO), după finalizarea procedurii de licitație.

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” prevede reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12,7 km) și realizarea centurilor Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Procedura de atribuire a fost împărțită pe două loturi (Lotul I: Centura Oșorhei și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel și Lotul 2: Centurile Sântandrei și Nojorid). Constructorul clasat pe locul I pentru ambele loturi este Porr Construct SRL.

Valoarea ofertei câștigătoare pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fără TVA, iar a celei pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fără TVA. Ofertantul a fost invitat la semnarea contractului în data de 2 februarie 2023, după ce expiră perioada pentru contestații. Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional. Studiul de fezabilitate și proiectele tehnice aferente proiectului sunt realizate.

Parteneriat

Consiliul Județean Bihor și-a asumat realizarea celor trei drumuri noi de legătură în Zona Metropolitană Oradea, în parteneriat cu cele trei primării pe raza cărora trec drumurile, respectiv Oșorhei, Nojorid și Sântandrei.

Decizia privind realizarea proiectului ,,Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” a fost luată ca urmare a datelor statistice din trafic, care arată că în zona din jurul Oradiei circulă cele mai multe mașini din Bihor. Acest lucru se datorează numărului mare de locuri de muncă din ZMO, respectiv a celor care fac naveta (din peste 160.000 de locuri de muncă din județ, 115.000 sunt în zona metropolitană).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Unul dintre producătorii locali importanți de ambalaje în urmă cu un deceniu, Interextraplast a intrat în procedură de faliment în 2021

Fabrica Interextraplast, mai ieftină cu 25%

Articolul următor

Mai multă natură în Piața Unirii din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share