Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restaurantul Hotelului Porolissum, pus la pământ. Apare o sală de nunți

Vechiul restaurant Porolissum din centrul Zalăului va dispărea, lucrările care au au început vizând demolarea clădirii care găzduia restaurantul și anexele acestuia.
Actualii proprietari ai complexului au decis să demoleze restaurantul din centrul Zalăului | Foto: Porolissum

Clădirea de lângă hotel va fi înlocuită de una nouă pentru a putea găzdui evenimente cu un număr mare de persoane.

Vechiul restaurant Porolissum din centrul Zalăului va dispărea, lucrările începute vizând demolarea clădirii care găzduia restaurantul și anexele acestuia, conform Sălajul Liber. Demolarea vine ca urmare a faptului că se va construi o sală de evenimente cu etaj.

Inițial, proprietarii voiau să ridice etajul sălii de evenimente peste clădirea existentă, însă structura de rezistență nu putea susține un nivel în plus, conform Primăriei Zalău. Municipalitatea a informat că se demolează toate anexele din jurul vechiului restaurant. Aici se va construi o clădire nouă, care va fi folosită cu destinația de cafenea și sală de evenimente cu etaj.

Primăria a precizat că există un proiect pentru modernizarea fațadei Hotelului Porolissum, care să fie într-un ton cu strada pietonală ce se amenajează acum în centrul municipiului. Hotelul din 1974 făcea parte din Oficiul Județean de Turism Sălaj, subordonat Ministerului Turismului, fiind vândut, în 2006, companiei Vidalis, deținută integral de Elena Stanca.

Aceasta mai avea în proprietate Băile Boghiș și Hotelul Severus Zalău. În 2019, Porolissum, folosit ca garanție la bancă, a fost vândut, cu 1 milion de euro, oamenilor de afaceri Nicolae Gârbe și Ovidiu Caraba.

Cea mai prolifică activitate a hotelului s-a derulat în intervalul 1983-1985, când i s-a decernat locul I într-o competiție națională privind gradul de ocupare hotelieră. Hotelul Porolissum (3*) dispune de 72 de camere și 4 apartamente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Instalațiile de pe platforma Azomureș pregătite pentru repornire

Articolul următor

Veszprem a devenit oficial Capitală Europeană a Culturii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share