Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Somplast își va reduce capitalul social pentru acoperirea pierderilor

Investitorii în Somplast au aprobat reducerea capitalului social al societății cu suma de 4,5 milioane lei, respectiv de la valoarea de 8,1 milioane la 3,5 milioane

Acționarii au decis să diminueze capitalul social al societății cu 4,5 milioane de lei pentru a acoperi parțial pierderile înregistrate în ultimele situații financiare.

Investitorii în Somplast au aprobat reducerea capitalului social al societății cu suma de 4,5 milioane lei, respectiv de la valoarea de 8,1 milioane la 3,5 milioane, conform Bistrița Business. Operațiunea se va face prin reducerea valorii nominale a acțiunilor de la 2,5 la 1,10 lei, fără a afecta numărul de acțiuni și cota de deținere a acționarilor la capitalul social.

Conducerea grupului TeraPlast anunța, în 2021, implementarea unei investiţii de 12 milioane de euro, cofinanţate printr-o schemă de ajutor de stat. Aceasta constă într-o fabrică de folii biodegradabile în parcul industrial din Sărăţel. Împreună cu achiziţia Somplast, investiţia TeraPlast în business-ul de ambalaje flexibile trecea de 13 milioane de euro.

Conform situațiilor financiare de la 30 iunie 2022, Somplast înregistra o pierdere de 4,7 milioane de lei. Acționarii principali ai companiei din Năsăud erau Teraplast (70,7% din capitalul social) și statul român (8%).

În 2021, Somplast a avut o cifră de afaceri de 20,7 milioane de lei, cu 80 de angajați. După preluarea de către TeraPlast, în 2020, Somplast a început un amplu proces de restructurare și reorientare spre piața de ambalaje biodegradabile.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Comparativ cu octombrie 2022, sosirile în structurile de primire turistică au scăzut cu 10,3%, iar față de noiembrie 2021 au crescut cu 67,7%.

Străinii redescoperă Clujul. Numărul turiștilor e dublu

Articolul următor
Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici ai sălii de sport competiționale de nivel internațional, Turda Arena.

Turda Arena, mai scumpă cu 5 milioane €. Cum se lucrează la Polivalentă

Citește și:
Citeste mai mult

Încă un pasaj subteran la Oradea

Se pregătesc planurile pentru Pasajul Decebal. Strada T. Vladimirescu spre centură va avea patru benzi. Se fac primii…
Zi de Zi știri economice:
Total
3
Share