Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turda Arena, mai scumpă cu 5 milioane €. Cum se lucrează la Polivalentă

Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici ai sălii de sport competiționale de nivel internațional, Turda Arena.

Valoarea actualizată a viitorului obiectiv sportiv a crescut substanțial de la estimarea inițială a beneficiarului.

Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici ai sălii de sport competiționale de nivel internațional Turda Arena. Valoarea totală actualizată a acestui obiectiv este de 113 milioane lei (23,6 milioane euro).

“Vor fi asigurate noile cerințe în ceea ce privește dimensiunile scaunelor, suprafața de joc și optimizarea instalației de iluminat, conform cerințelor Federației Internaționale de Baschet (FIBA).

Turda Arena este sala de sport competițională de nivel internațional care va oferi oportunități excelente pentru comunitatea locală și va contribui major la dezvoltarea infrastructurii sportive și turismului”, spune primarul Cristian Matei.

Lucrările au fost începute, în 2020, de către Antrepriza Construcții Instalații (ACI) Cluj. Prima etapă a execuției a fost declanșată prin organizarea de șantier. Pe terenul de 6.845 mp este construită o sală cu un etaj, o suprafață utilă de 10.071 mp, o capacitate de 3.320 de locuri.

Sala de sport cu un etaj va avea o înălțime de 19 m, o suprafață construită de 8.693 mp. Investiția era estimată inițial de către beneficiarul proiectului, Compania Națională de Investiții (CNI), la peste 17 milioane de euro.

ACI Cluj a câștigat licitația CNI cu 18 milioane de euro. Materialele de construcții s-au scumpit însă în perioada 2020-2022, majoritatea antreprenorilor implicați în lucrările publice de infrastructură solicitând statului fonduri suplimentare.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Investitorii în Somplast au aprobat reducerea capitalului social al societății cu suma de 4,5 milioane lei, respectiv de la valoarea de 8,1 milioane la 3,5 milioane

Somplast își va reduce capitalul social pentru acoperirea pierderilor

Articolul următor
Instalațiile de pe platforma Azomureș pregătite pentru repornire

Instalațiile de pe platforma Azomureș pregătite pentru repornire

Citește și:
Citeste mai mult

Încă un pasaj subteran la Oradea

Se pregătesc planurile pentru Pasajul Decebal. Strada T. Vladimirescu spre centură va avea patru benzi. Se fac primii…
Zi de Zi știri economice:
Total
12
Share