Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tranzacție imobiliară pentru extinderea Aeroportului ”Transilvania”

Tranzacție imobiliară pentru extinderea Aeroportului ”Transilvania”

Aleșii județeni sunt invitați să decidă joi, 26 ianuarie 2023, într-o ședință ordinară de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării trecerii din domeniul public al Statului și din administrarea Romatsa RA – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian în domeniul public al Judeţului Mureș a unui teren de 2.303 de metri pătrați necesar pentru extinderea Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș.

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, document întocmit de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, pentru extinderea Aeroportului Internațional ”Transilvania ”Târgu Mureș au fost expropriate, în timp, mai multe suprafețe de teren, iar în anul 2019 a fost întabulat dreptul de proprietate asupra întregii suprafețe de teren care a făcut obiectul exproprierilor, rezultând un singur corp de proprietate în suprafață de 771.033 de metri pătrați înscris în Cartea Funciară nr. 52426/ Sânpaul, care cuprinde atât terenurile aflate în inventarul domeniului public cât și terenurile care au fost expropriate ulterior.

”Urmare a analizei datelor de carte funciară și a geometriei imobilelor – teren, s-a constatat că există o suprapunere reală, pe întreaga suprafață, între imobilul teren suprafață de 2.303 de metri pătrați, pe care a fost edificată clădirea radiogonometru, situat în localitatea Chirileu, identificat în Cartea Funciară 51116/ Sânpaul, proprietar Statul Român, administrator RA Romatsa – DSNA Târgu Mureș și teren în suprafață de 771.033 de metri pătrați, identificat în Cartea Funciară nr. 52426/ Sânpaul, proprietar Județul Mureș, administrator RA Aeroportul ”Transilvania” Târgu Mureș”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

În același document se mai arată că ”terenul în suprafață de 2.303 de metri pătrați este necesar aeroportului pentru extindere”, respectiv că prin intermediul a două adrese, din 25 octombrie 2022 şi 18 noiembrie 2022 reprezentanții Romatsa au comunicat conducerii Consiliului Județean Mureș că sunt de acord ”să renunțe la dreptul de administrare asupra terenului în suprafață de 2.303 de metri pătrați și că clădirea radiogonometrului a fost demolată.”

Alex TOTH

Post-ul Tranzacție imobiliară pentru extinderea Aeroportului ”Transilvania” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj, Anca Buzoianu, a primit vizita ambasadorului Tunisiei în România, Raja Jhinaoui Ben Ali.

Universitatea Iuliu Hațieganu va coopera cu cele din Tunisia

Articolul următor
Compania Plastinvest Prod, fabricant de ambalaje flexibile, investește 800.000 lei într-un sistem fotovoltaic,

Plastinvest va investi într-un sistem fotovoltaic

Citește și:
Taxe noi stabilite de Baroul Mureș
Citeste mai mult

Taxe noi stabilite de Baroul Mureș

Consiliul Baroului Mureș, întrunit în ședință în data de 30 ianuarie 2023, a decis instituirea unor taxe ”necesare…
Finanțări pentru digitalizarea firmelor
Citeste mai mult

Finanțări pentru digitalizarea firmelor

Secretarul de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Hegedüs Csilla a declarat, sâmbătă, că, prin PNRR, se…
Liniște la Aeroportul ”Transilvania”
Citeste mai mult

Liniște la Aeroportul ”Transilvania”

Aleșii județeni au aprobat joi, 2 februarie, într-o ședință ordinară de lucru, Harta strategică de zgomot la Aeroportul…
Zi de Zi știri economice:
Generated by Feedzy
Total
1
Share