Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Iuliu Hațieganu va coopera cu cele din Tunisia

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj, Anca Buzoianu, a primit vizita ambasadorului Tunisiei în România, Raja Jhinaoui Ben Ali.
Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, și ambasadorul Tunisiei, Raja Jhinaoui Ben Ali (foto centru)

Două instituții de învățământ superior din statul african sunt avute în vedere pentru viitoare acorduri de cooperare.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj, Anca Buzoianu, a primit vizita ambasadorului Tunisiei în România, Raja Jhinaoui Ben Ali. La discuții a participat și Adriana Roșu, șef Serviciu relații internaționale al UMFIH.

“Am discutat despre studenții și absolvenții tunisieni ai UMF Cluj, despre prestigiul și caracterul multicultural al universității noastre, dar și despre dezvoltarea de noi relații de colaborare.

Pentru consolidarea relațiilor interuniversitare româno-tunisiene, Ambasada Tunisiei ne va susține în încheierea unor acorduri de cooperare cu Universitatea din Tunis și cu Universitatea din Monastir”, a menționat rectorul UMFIH.

Studenții proveniți din Ucraina s-au integrat la Cluj

Ambasadorul Tunisiei a adresat mulțumiri pentru suportul moral și sprijinul acordat în vederea integrării studenților proveniți de la universitățile din Ucraina. Ea și-a exprimat recunoștința față de toate organismele românești care au sprijinit misiunea diplomatică tunisiană, atât în timpul crizei sanitare, cât și în contextul crizei din Ucraina.

Oficialul tunisian a reafirmat prestigiul de care se bucură UMFIH în rândul tinerilor tunisieni. “UMF Cluj reprezintă o excelentă destinație pentru tinerii dornici să devină profesioniști în domeniul sănătății. Există mai multe generații de medici și farmaciști formați în România, iar fiecare nou absolvent devine un nou ambasador al țării noastre în Tunisia.

De asemenea, a fost apreciat caracterul multicultural al universității noastre. Întâlnirea a reprezentat un prilej de afirmare a interesului  de consolidare a relațiilor existente și de identificare de noi piste de colaborare”, conform conducerii UMFIH Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
pixoto.com

Brașovul - în topul orașelor europene cu uriaș potențial turistic, conform Fodor's Travel

Articolul următor

Tranzacție imobiliară pentru extinderea Aeroportului ”Transilvania”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share