Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat aplicația mobilă Ghișeul.ro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au lansat joi, 27 ianuarie 2023, în premieră pentru România aplicația mobilă Ghișeul.ro.

Începând de cu această dată, românii au la dispoziție pentru plata taxelor și impozitelor aplicația mobilă Ghișeul.ro, disponibilă în App Store (Apple) și Google Play Store.

Aplicația mobilă este rezultatul unui parteneriat încheiat de ADR și Mastercard, fiind dezvoltată de Tremend, subcontractor al Mastercard, cu sprijinul echipei ADR, APERO și IndecoSoft. Din punct de vedere al securității, aplicația a fost testată de partenerii instituționali cu atribuții în acest sens, respectiv SRI, prin Cyberint.

Până acum, 1,5 milioane de români au ales să-și ușureze procesul de plată online către instituțiile statului, iar din 27 ianuarie 2023, cu doar câteva click-uri pe telefonul mobil, se vor putea plăti taxe, servicii publice, utilități, sau amenzi cu zero comision la orice plată.

Începând cu anul 2022, au fost adăugați aproape 350 de mii de utilizatori, iar de la 1 ianuarie 2023 au fost înregistrate peste 65.000 de conturi noi, media fiind de 3000 de conturi create în fiecare zi.

În prezent, există 1.300 de instituții interconectate, de la nivel central și local, care furnizează aproximativ 400 de servicii publice în platformă. În ceea ce privește zona rurală, cu o rată de înrolare de 30%.

Numărul total de tranzacții realizat prin intermediul platformei este de 9 milioane de plăți, în 2022 fiind procesate peste 3,7 milioane de tranzacții. În anul 2023, platforma Ghișeul.ro nu mai este folosită doar pentru impozitele anuale, 30% dintre utilizatori apelând și la alte servicii, interacționând mai mult cu platforma.

Suntem convinși că prin punerea la dispoziția românilor a aplicației ghișeul.ro, toate aceste cifre se vor îmbunătăți semnificativ, iar creșterea numărului de utilizatori va fi și mai mare în perioada următoare. Aplicația Ghișeul.ro este rezultatul unui efort de mai bine de un an, fiind efectuate peste 650 de teste de utilizatori sau de securitate cibernetică. Vreau să mulțumesc în special Autorității pentru Digitalizarea României, domnului președinte Dragoș-Cristian Vlad și domnului vicepreședinte Dragoș Tohănean și partenerilor privați deoarece Ghișeul.ro este unul dintre puținele exemple de parteneriat public-privat de succes din România. Vorbim despre o platformă dezvoltată de un partener privat pe o infrastructură pusă la dispoziție de o instituție a statului român, în beneficiul cetățenilor”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

100 de milioane de euro prin PNRR pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi Arad

Articolul următor

Canadienii caută firme în județul Bihor

Citește și:
Citeste mai mult

Clujul găzduiește Aviation-Event 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share