Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

100 de echipe ale DEER, trimise la intervenții de iarnă în Ardeal

Intervențiile au fost îngreunate de ninsoarea viscolită, vântul puternic și copacii căzuţi | Foto: DEER
Intervențiile au fost îngreunate de ninsoarea viscolită, vântul puternic și copacii căzuţi | Foto: DEER

Personalul operativ al distribuitorului de energie electrică a trebuit să intervină în mai multe județe din Transilvania.

Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme (cod galben și portocaliu de ninsori abundente și viscol, vânt în rafale care a rupt vegetația și a aruncat-o peste liniile electrice), au fost afectate parțial instalațiile din aria de acoperire a Distribuție Energie Electrică Romania (DEER).

Personalul operativ al DEER a acționat neîntrerupt, în weekend, pentru limitarea efectelor produse de condițiile meteo și pentru realimentarea cu energie electrică a consumatorilor. Au fost mobilizate 60 de echipe de intervenție în județe precum Brașov, Harghita, Mureș, Sibiu, Bihor, Covasna sau Bistrița-Năsăud.

Penurie de electricieni în Transilvania

În multe situații, intervențiile au fost îngreunate de accesul extrem de dificil, drumurile blocate, ninsoarea viscolită, vântul extrem de puternic, precum și copacii căzuţi peste stâlpii și liniile electrice. Peste 100 de echipe operative au acționat, vineri și sâmbătă, pentru realimentarea consumatorilor afectaţi.

DEER anunța, în prealabil, că vrea să recruteze peste 30 de persoane pe postul de electrician. Cele mai multe posturi disponibile în această zonă a țării erau în Bihor, Cluj, Mureș și Brașov. Viitorii electricieni se vor ocupa de exploatare, mentenanță, construcții energetice, stații IT sau măsuri speciale.

Parte a grupului Electrica, DEER Cluj este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice din țară, reprezentând 40,7% din teritoriul României.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Managerii estimează creșteri de prețuri în toate sectoarele economice

Articolul următor
O întâlnire între rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) Târgu-Mureș și primarul Zalăului a avut loc în vederea deschiderii unei extensii în municipiul din Sălaj.

Alianță Cluj - Mureș pentru o “fabrică” de asistenți medicali la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share