Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

67% din bugetul județului Bistrița-Năsăud se duce pe investiții

67,6 % din bugetul Consiliului Județean (CJ) este destinat investițiilor în toate domeniile, de la sănătate, infrastructură, digitalizare, cultură, sport, incluzând și reabilitarea clădirilor de patrimoniu.

Majoritatea sumelor din bugetul general pe acest an al județului Bistrița-Năsăud sunt destinate proiectelor investiționale.

67,6 % din bugetul Consiliului Județean (CJ) este destinat investițiilor în toate domeniile, de la sănătate, infrastructură, digitalizare, cultură, sport, incluzând și reabilitarea clădirilor de patrimoniu.

Principalele alocări sunt: 47,9% destinate reabilitării și modernizărilor drumurilor județene; 12,46% domeniului social (protecția copilului, învățământ special, programul pentru școli a României); 9% culturii, consolidării monumentelor, susținerii cultelor, tineret, sport; 2,5% cheltuielilor pentru funcționarea personalul aparatului propriu ce implementează proiectele de investiții.

CJ Bistriţa-Năsăud a adoptat, în şedință ordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2023 și estimările pe anii 2024-2026. Bugetul general are o valoare de 1,01 miliarde de lei.

Aport investițional de 80 milioane € din bugetul local

Din suma totală, bugetul local include venituri de 567 de milioane de lei şi cheltuieli de 590 de milioane, bugetul instituțiilor și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii venituri de 409 milioane şi cheltuieli de 414 milioane, iar bugetul creditelor interne – 38 milioane.

CJ a aprobat și utilizarea integrală, în 2023, a excedentului bugetului local, de 22 milioane lei, dintre care 20 de milioane pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare şi 2 milioane pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de funcționare, cu sume alocate pentru calamități din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

Programul de investiţii cu finanţare din bugetul CJ cuprinde 399 milioane de lei de la bugetul local, 38 de milioane din credite, 17 milioane din bugetul activităţii finanţate integral sau parţial din venituri proprii sau subvenţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A început sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul Agendelor județului Sibiu

Articolul următor

Târgu Mureș: Incendiu la depozite de echipamente electrice, mașini și îngrășăminte!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share