Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apar constructori noi pe Drumul Bistriței: Far Foundation și Drumserv

Asocierea dintre societățile Far Foundation și Drumserv va relua lucrările de reabilitare și modernizare a porțiunii din Drumului Bistriței - DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – Drumul Național 1C.
Administrația județeană a decis să schimbe constructorii de pe șoseaua dintre Cluj și Bistrița-Năsăud

O nouă asociere de constructori va trebui să finalizeze lotul doi al șoselei, după rezilierea contractului.

Asocierea dintre societățile Far Foundation (Bistrița-Năsăud) și Drumserv (Mureș) va relua lucrările de reabilitare și modernizare a porțiunii din Drumul Bistriței – DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – Drumul Național 1C.

Administrația județeană din Cluj a predat constructorului amplasamentul în vederea continuării lucrărilor pe sectorul de drum de 17 km. Acestea sunt parte a proiectului de îmbunătățire a infrastructurii rutiere de importanță regională Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței.

Lucrările de modernizare vor consta în operațiuni complexe ce se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură. Vor fi reabilitate cinci poduri, fiind realizate și stații pentru transportul în comun.

“Modernizarea și reabilitarea acestui sector constituie unul dintre obiectivele prioritare ale CJ pentru 2023 în materie de infrastructură rutieră. Odată finalizată, investiția va contribui la impulsionarea dezvoltării economice a zonei de centru a județului, cu toate beneficiile ce decurg”, a spus șeful CJ, Alin Tișe.

Operes și Napoca, scoase din schemă

Lucrările executate de asocierea Far Foundation – Drumserv au o valoare de 32 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Finanțarea este asigurată din fonduri europene (98%) și bugetul CJ (2%). Termenul de finalizare este 20 ianuarie 2024, adică un an de la data emiterii ordinului de începere.

“Lucrările de modernizare au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului încheiat cu asocierea Operes – Construcții Napoca din cauza nerespectării de către asociere a clauzelor contractuale asumate. În acest context, a fost necesară organizarea unei noi licitații pentru execuție”, a justificat conducerea CJ Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DEZBATERE OFA UGIR: Femeia de astăzi - activ implicată în economie și societate

Articolul următor
Meta Estate Trust (MET) beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) din partea casei de brokeraj BRK Financial Group Cluj.

BRK va promova acțiunile Meta Estate Trust

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share