Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK va promova acțiunile Meta Estate Trust

Meta Estate Trust (MET) beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) din partea casei de brokeraj BRK Financial Group Cluj.
Dezvoltatorul imobiliar a decis să își sporească prezența la bursă, după listarea de anul trecut | Foto: BVB

Meta Estate Trust (MET) beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) din partea casei de brokeraj BRK Financial Group Cluj.

Capitalizarea MET, companie listată la Bursa de Valori București (BVB), era de 79 de milioane de lei. „În această perioadă am realizat investiții cu potențial ridicat și am încheiat exit-uri cu randamente peste media pieței. Ne dorim să fim unul dintre cei mai atractivi emitenți pentru acționarii existenți, potențiali investitori.

Suntem încrezători că programul de MME va sprijini lichiditatea companiei pe piața de capital și va aduce plus valoare pentru acționarii MET” a declarat Oriol Casellas Deig, CEO al Meta Estate Trust.

MET este a 14-a acțiune a unui emitent listat la BVB pe piața reglementată pentru care BRK oferă aceste servicii. Numărul de instrumente financiare listate pe piața reglementată ce beneficiază de servicii de MME ajunge astfel la 21.

Vor să le îmbunătățească lichiditatea

„Ne propunem ca rezultatele acestui parteneriat să fie cât mai vizibile într-un timp cât mai scurt, în sensul îmbunătățirii lichidității din toate unghiurile: volumul tranzacționat, numărul de tranzacții, adâncimea pieței și spread-ul de tranzacționare”, a spus Monica Ivan, director general al BRK.

„Mă bucură faptul că, la mai puțin de șase luni de la listarea la bursă, MET a ales să beneficieze de servicii de MME pentru creșterea evaluării și poziționării în piață. Vedem o deschidere din ce în ce mai mare din partea emitenților pentru acest tip de serviciu. Privim cu încredere la evoluția MME ce sprijină dezvoltarea pe termen lung a pieței de capital locale”, consideră Adrian Tănase, CEO al BVB.

MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar. Modelul de business al MET presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

Activitatea BRK este structurată pe două direcții. Pe segmentul de tranzacționare, operează tranzacțiile pe contul propriu, operațiuni de MME și operațiuni cu produse structurate, iar pe cel de intermediere – tranzacțiile clienților și operațiunile corporate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asocierea dintre societățile Far Foundation și Drumserv va relua lucrările de reabilitare și modernizare a porțiunii din Drumului Bistriței - DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – Drumul Național 1C.

Apar constructori noi pe Drumul Bistriței: Far Foundation și Drumserv

Articolul următor

AGROSEL decide separarea liniei de business profesionale prin înființarea companiei HEKTAR SEEDS

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share