Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AGROSEL decide separarea liniei de business profesionale prin înființarea companiei HEKTAR SEEDS

AGROSEL, prima stațiune de cercetare privată de semințe din România, înființează HEKTAR SEEDS, companie care se va adresa exclusiv clienților profesioniști din legumicultură, prin brandul premium HEKTAR.

”După o experiență de 28 de ani în industrie, 18 ani de cercetare și urmând strategia de dezvoltare pe termen lung, am decis înființarea HEKTAR SEEDS SRL, prin desprinderea liniei de business profesionale, axată pe cercetare și sprijin pentru producătorii profesioniști din legumicultură, care va oferi semințe de calitate superioară și va ajuta la creșterea productivității”, declară Levente Szell, Director General, Co-acționar AGROSEL.

În ultimii 10 ani, AGROSEL a reușit dublarea cifrei de afaceri și omologarea cu succes în Lista oficială a României a peste 100 de varietăți de legume cu genetică românească, ameliorate în Câmpia Turzii. Aceste varietăți sunt perfect adaptate condițiilor pedoclimatice, tehnologice și de cultură din țară și din zona balcanică.

Compania AGROSEL investește anual peste 500.000 euro în cercetare. Investiția totală însumează câteva milioane de euro.

„Cu brandul HEKTAR ne propunem ca în următorii 4 ani să fim un jucător important în segmentul semințelor de legume profesionale (hibrizi) de genetică românească, unici în România. Suntem deja alternativa autohtonă la standarde europene în România pe segmentul de semințe profesionale de legume. Acești hibrizi autohtoni au aceleași rezistențe la boli ca și hibrizii occidentali, concurând de la egal la egal cu produsele companiilor vestice din punct de vedere al calității.

Am format o echipă de experți în cercetarea și vânzarea semințelor de legume, care se dedică produselor profesionale și producătorilor profesioniști, pentru că există un potențial uriaș de dezvoltare atât în țară cât și pe piețele externe, mai ales în regiunea balcanică și orientul mijlociu”, declară Levente Szell.

HEKTAR SEEDS SRL este deja operațională din ianuarie 2023.

Compania AGROSEL a închis anul 2022 cu o creștere a veniturilor de aproape 8% față de 2021, ajungând la o cifră de afaceri de peste 54 de mil. lei și un profit operațional de aprox. 9 mil. lei.

Pentru AGROSEL fost un an dificil, cauza fiind creșterea costurilor de producție cu două cifre procentuale la toate materiile prime de la semințe, la ambalaje, energie și forță de muncă.

”Suntem o afacere de familie, nu o companie multinațională, și ne asumăm această diferențiere fiindcă ne asigură flexibilitatea atât de importantă în condițiile economice, sociale și politice actuale”, Levente Szell.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Meta Estate Trust (MET) beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) din partea casei de brokeraj BRK Financial Group Cluj.

BRK va promova acțiunile Meta Estate Trust

Articolul următor
Aleșii județeni din Maramureș au aprobat acordul de parteneriat necesar pentru realizarea CRNV.

Maramureșul a aprobat Cloud-ul Regional. Clujul se bate cu Bistrița pentru amplasament

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share