Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitori surpriză la Tereos Luduș

Producătorul francez de zahăr Tereos a anunţat miercuri, 1 februarie, că doi investitori români vor prelua activităţile sale din România, pe care intenţiona să le închidă, transmite Reuters.
Potrivit www.agerpres.ro, cumpărătorii sunt Mihaela Neagu şi Mihail-Daniel Matache, doi investitori în sectorul de agri-food din România. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în cursul săptămânii următoare, a adăugat Tereos.
”Grupul francez Tereos, al doilea mare producător de zahăr din lume în funcţie de volumul producţiei, a cumpărat fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş) în 2012 însă această unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014. În luna februarie a anului trecut, Tereos a anunţat în mod oficial că a demarat consultările cu organizaţiile reprezentantive ale angajaţilor cu privire la posibila închidere a activităţilor sale din România”, a informat Agerpres.

Afacerea Tereos din România avea 153 de angajaţi permanenţi la finalul anului 2021, dintr-un total de 15.000 pentru întregul grup.

”Tereos este încântat că a găsit astăzi un cumpărător pentru situl industrial Ludus, pe care Grupul a anunțat că intenționează să îl închidă în 2021”, au anunțat reprezentanții Tereos România.

”Suntem foarte fericiți că am semnat cu acești doi investitori. Acest transfer face posibilă perpetuarea locurilor de muncă și menținerea activității zahărului în bazinul Ludușului”, a precizat Gérard Clay, Președintele Consiliului de Administrație al Tereos Romania.

”Este un proiect curajos pe care l-am întreprins în acest an cu obiectivul de a revigora producția de zahăr din țară. În 2021, zahărul din sfeclă cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern. Vom începe negocierile cu fermierii în următoarele zile, deoarece în apropiere urmează să fie contractată sfecla de zahăr pentru campania de toamnă 2023, în regiunea Luduș. Vrem să îi asigurăm pe cei aproximativ 300 de producători din regiune că suntem deschiși colaborării și, de asemenea, vrem să îi asigurăm pe cei peste 150 de angajați că își vor păstra locurile de muncă”, a dezvăluit Mihaela Neagu.

(Redacția)

Post-ul Investitori surpriză la Tereos Luduș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SURPRIZĂ! Fermierii români anunțați de francezi că Fabrica Tereos Luduș a fost vândută!

Articolul următor
Grupul clujean AROBS a anunțat preluarea pachetului majoritar de acțiuni (94%) Syderal Polska.

AROBS cumpără Syderal Polska. Va intra pe tehnologii aerospațiale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share