Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS cumpără Syderal Polska. Va intra pe tehnologii aerospațiale

Grupul clujean AROBS a anunțat preluarea pachetului majoritar de acțiuni (94%) Syderal Polska.
Compania poloneză este implicată în proiecte cu impact asupra viitorului Europei spațiale | Foto: Syderal

Firma preluată din Polonia este specializată în tehnologii pentru comunicarea cuantică și optică, stocarea datelor, controlul mecanismelor și prin satelit.

Grupul clujean de software AROBS a anunțat preluarea pachetului majoritar de acțiuni (94%) Syderal Polska. Firma din Gdansk s-a specializat în dezvoltarea de produse și tehnologii pentru comunicarea cuantică și optică, stocarea și procesarea datelor, controlul mecanismelor și instrumentelor prin satelit.

„Facem încă un pas în direcția consolidării expertizei noastre în industria aerospațială din cadrul grupului AROBS. Expertiza Syderal Polska completează noua linie de business din cadrul grupului adusă de colegii noștri de la AROBS Engineering – dezvoltare de sisteme embedded și software pentru sectorul aerospațial.

Echipa din cadrul Syderal Polska deține o experiență consistentă în domeniul aerospațial, compania participând în mod activ în inițiativele legate de crearea Infrastructurii Europene de Comunicare Cuantică. Suntem încântați că, începând cu acest an, grupul AROBS este prezent într-o nouă țară și sunt încrezător că împreună cu echipa locală vom dezvolta produse inovatoare și vom fi implicați în proiecte cu un impact semnificativ asupra viitorului Europei spațiale” a declarat Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

Lucrează pentru Agenția Spațială Europeană

Syderal Polska are o echipă de 28 de specialiști în furnizarea de soluții software și hardware pentru nevoile clienților cu activitate în sectorul aerospațial. Compania implementează proiecte pentru Agenția Spațială Europeană. Totodată lucrează la proiecte de cercetare și dezvoltare finanțate prin Centrul Național de Cercetare și Dezvoltare din Polonia. De-a lungul timpului, Syderal a fost implicată în proiecte cu parteneri din sectorul aerospațial european, inclusiv cu reprezentanți ai pieței New Space.

Scopul acesteia este democratizarea domeniului aerospațial prin accesul la sisteme și servicii la prețuri rezonabile pentru companiile noi din piață. Syderal participă la proiectarea și producția de echipamente electronice la bord personalizate pentru aplicații spațiale. Printre acestea se numără unitatea de control al instrumentelor FLORIS, un spectometru imagistic de înaltă rezoluție utilizat de ESA pentru măsurători globale ale fluorescenței vegetației terestre și cartografierea acesteia.

Actualul manager va fi acționar minoritar

Managementul companiei va fi asigurat de Michal Drogosz, actualul CEO, care va rămâne și acționar, cu 6%. Rezultatele Syderal vor fi incluse în situațiile financiare consolidate începând cu 2023. La nivelul anului 2022, Syderal  Polska estimează afaceri de 1 milion de euro.  „Alăturarea noastră la grupul AROBS reprezintă un pas semnificativ pentru continuarea creșterii Syderal. Prin această tranzacție avem posibilitatea de a ne extinde gama de produse și servicii, dedicate sectorului spațial.

A face parte din AROBS înseamnă noi oportunități pentru Syderal și deschiderea către sectoare și industrii în care compania noastră nu era încă prezentă. În domeniul tehnologiilor spațiale, competențele AROBS și Syderal se completează perfect, Ne vor permite să dezvoltăm împreună produse și servicii mai performante”, a spus Michal Drogosz, CEO al Syderal Polska.

A șaptea companie achiziționată

Achiziția va consolida expertiza de afaceri a AROBS cu privire la sistemele embedded, cu accent pe tehnologia automotive, aerospațială, medicală și marină. De la încheierea plasamentului privat din 2021, AROBS a achiziționat companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic, și Centrul de Soft GPS România, precum și două entități din Republica Moldova, AROBS Software și TrackGPS.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2021. Aceasta are o capitalizare de 855 milioane de lei și este cea mai mare companie de tehnologie listată la BVB. AROBS este prezentă în 11 locații din România și 8 din străinătate, iar 950 de specialiști și colaboratori construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investitori surpriză la Tereos Luduș

Articolul următor

Companiile Wolfspeed și ZF au semnat un acord de colaborare în domeniul producției de dispozitive cu carbură de siliciu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share