Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au semnat contractele pentru execuția Centurilor Oșorhei, Sântandrei și Nojorid

Joi, 2 februarie, s-au semnat contractele pentru execuția lucrărilor la centurile din Zona Metropolitană Oradea.

Documentele au fost semnate la sediul Consiliului Județean Bihor de către Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, și Emanuel Reitmaier, Director Tehnic Infrastructură, Divizia Timișoara a firmei PORR CONSTRUCT, cea care a fost desemnată câștigătoarea licitației.

Lucrări

Un contract prevede execuția lucrărilor pe Lotul 1: Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitararea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km), iar cel de-al doilea, execuția lucrărilor pe Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Este un proiect foarte important pentru Zona Metropolitană Oradea, deoarece aici sunt cele mai mari conflicte în trafic din județul Bihor. Mulțumesc primarilor din comunele Oșorhei, Sântandrei și Nojorid pentru implicare și pentru ajutorul pe care ni-l vor da în realizarea acestui proiect. Suntem cu toții interesați să se execute lucrări de calitate foarte bună și într-un termen cât mai scurt, pentru că în felul acesta se va reduce timpul necesar traversării zonelor respective și vor scădea zgomotul și poluarea. Practic, vom trăi mai bine în județul nostru”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fără TVA, iar al contractului pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fără TVA. Termenul de execuție a fost stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Fonduri europene

Finanțarea pentru proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Se va lucra pe patru șantiere, în funcție de un grafic de execuție agreat cu firma care va realiza lucrările. Ne propunem ca în următoarele zile să emitem ordinul de începere a lucrărilor, după ce compania va constitui garanția de bună execuție”, a adăugat Mircea Mălan.

La semnarea contractului au participat primarul comunei Oșorhei, Ioan Gligor, primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuș, și viceprimarul comunei Nojorid, Cristian Tripa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bugetul Județului Satu Mare pe 2023 are ca prioritate susținerea proiectelor de investiții

Articolul următor

Centru de știință de 45 milioane €, caut finanțare! Dezbatere pe Science Campus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share