Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Valoarea brandului Banca Transilvania: 513 milioane de dolari

Banca Transilvania (BT) Cluj a depășit două praguri în clasamentul din acest an al Brand Finance Banking (BFB) 500.

În decursul a cinci ani de monitorizare internațională, valoarea brandului BT s-a triplat.

Banca Transilvania (BT) Cluj a depășit două praguri în clasamentul din acest an al Brand Finance Banking (BFB) 500. Valoarea brandului pentru BT a ajuns la 513 milioane de dolari, banca din Cluj intrând astfel în Top 300, pe locul 297.

De asemenea, BT este pe locul 7 în Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, cu un brand rating AAA+. Analiza a fost realizată de Brand Finance, firmă globală independentă de evaluare și strategie de brand.

Conform acesteia, valoarea unui brand este beneficiul economic net pe care l-ar obține un proprietar prin licențierea brandului. BT a intrat în BFB 500 în 2018, pe locul 486, când valoarea brandului era de numai 174 milioane de dolari.

BT este cea mai mare bancă din România, cu 20% cotă de piață, 3,8 milioane de clienți, 9.200 de angajați, 500 de sedii în 180 de localități. Este cel mai puternic brand bancar românesc, cu un rating de AAA+, conform BFB 2022. Principalii săi concurenți din România sunt BCR și BRD.

Total
17
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat că au fost stabilite cuantumurile aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT) pentru anul de cerere 2022.

APIA a stabilit subvențiile pentru sectoarele vegetal și zootehnic

Articolul următor

Contract important pentru Romgaz Mediaș

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
17
Share