Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul de execuție a Centurii Beiuș în valoare de peste 269 milioane lei

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat vineri, 3 februarie 2023, contractul de execuție a lucrărilor la Centura Beiuș cu reprezentantul asocierii dintre firmele Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Deși s-ar fi putut semna în vara anului trecut, contractul a fost întârziat ca urmare a contestațiilor și proceselor generate în procedura de achiziție de unul dintre ofertanți. Săptămâna viitoare, constructorul Drum Asfalt își va constitui garanția de bună execuție. Ne propunem ca luni, 13 februarie, să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Ilie Bolojan.

Încep lucrările

Constructorul a început organizarea de șantier

Constructorul a început organizarea de șantier, urmând ca în a doua jumătate a lunii februarie să înceapă efectiv lucrările.

Având în vedere că lucrările cuprind 2 viaducte peste Crișul Negru și 3 pasaje supraterane, lucrări care impun o durată și o complexitate mai mare, în primele luni eforturile constructorilor se vor concentra în aceste zone. Până la sfârșitul lunii februarie vor fi în șantier 3 foreze mari care ar urma să înceapă forarea piloților. Împreună cu constructorii am convenit o mobilizare cât mai bună, în așa fel încât să încercăm să recuperăm întârzierile. Anul viitor tranzitarea municipiului Beiuș se va face fluent pe noua centură”, a adăugat președintele CJ Bihor.

Valoare și caracteristici

Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor la proiectul de investiție „Varianta ocolitoare a Municipiului Beiuș” a fost stabilită de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracterisitici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hidroelectrica își întărește structura de personal cu 219 posturi

Articolul următor

Volumul medicamentelor eliberate către pacienţi, în creștere cu 7,2%

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share