Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum se pregătește următoarea generație de veterinari din Sălaj

Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) Șimleu Silvaniei a prezentat activitățile desfășurate în cadrul vizitei de studiu derulate prin proiectul “De la producător la consumator”.
Vizita de studiu a inclus obiective specifice din județele Cluj și Sălaj | Foto: LTIO

Două zile intense au avut elevii care sunt înscriși la specializarea tehnician veterinar.

Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) Șimleu Silvaniei a prezentat activitățile desfășurate în cadrul vizitei de studiu derulate prin proiectul “De la producător la consumator”. Acesta se derulează cu sprijinul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă și Asociației Casa Memorială Iuliu Maniu.

Elevii au urmărit lanțul valoric al produselor agricole și au identificat posibilități de aprofundare a cunoștințelor sau idei de afaceri în domeniul agricol. Mentori le-au fost specialiștii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj și Cooperativei Fermele ecologice Silvania (Silvania.Bio).

Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) Șimleu Silvaniei a prezentat activitățile desfășurate în cadrul vizitei de studiu derulate prin proiectul “De la producător la consumator”. Acesta se derulează cu sprijinul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă și Asociației Casa Memorială Iuliu Maniu.

Parteneriat pentru instruirea tinerilor

“Le mulțumim pentru informațiile prețioase, exemplele de bune practici și încurajarea că împreună reclădim prin educație”, potrivit conducerii LTIO. Instituția de învățământ a intrat într-un parteneriat cu USAMV pentru a favoriza instruirea tinerilor în agricultură și zootehnie.

Printre direcțiile de educație vizate de LTIO se mai numără inițierea elevilor în utilizarea dronelor agricole, instruirea acestora în meseriile de ospătar sau de vânzător în unitățile de alimentație, iar în cadrul cursurilor postliceale de agroturism montan, confecționarea de obiecte decorative din lemn.

LTIO a organizat, anul trecut, prima ediție a Festivalului Agrozootehnic, unde au fost prezentate utilaje agricole, produse tradiționale, oferte educaționale ale școlilor agricole, expoziții de animale. Liceul este inclus într-un program de 2 milioane de euro, pe fonduri europene, care prevede reabilitarea unei clădiri, dotări cu mobilier, paturi, electrocasnice, bibliotecă, bucătării și sală de mese.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul din Mărișel a fost realizat de Specific Urban, iar beneficiarii investiției sunt Traian Florescu, Cristian Sebeni, Dan Vălean.

Hotel cu cinci etaje, respins la Mărișel

Articolul următor

Proiectul imobiliar de lângă Mureș Mall Târgu Mureș, reactivat!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share