Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hotel cu cinci etaje, respins la Mărișel

Proiectul din Mărișel a fost realizat de Specific Urban, iar beneficiarii investiției sunt Traian Florescu, Cristian Sebeni, Dan Vălean.

Comisia de urbanism a întors proiectul de unitate turistică pe care patru investitori voiau să îl concretizeze în comuna clujeană.

Proiectul din Mărișel a fost realizat de biroul de arhitectură Specific Urban București, potrivit Media 9. Beneficiarii investiției sunt Traian Florescu, Cristian Sebeni, Dan Vălean și Claudiu Zirbo. Investiția pe 3,5 ha din apropierea pârtiei de schi include un complex cu hotel cu cinci etaje, spa și piscină, cabane, terenuri de baschet / fotbal și tenis, locuințe.

Proiectul se află la stadiul de studiu de oportunitate și a fost respins pentru a treia oară. Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a fost cel mai critic la adresa acestui proiect. Hotelul de 5 etaje prezent în documentație l-a deranjat și de data asta. Spun „și de data asta” pentru că proiectul se află pentru a treia oară în ședința Comisiei de urbanism de la CJ Cluj.

Terenul se află în extravilanul comunei. Hotelul a fost criticat de arhitectul șef al Clujului, Claudiu Salanță, deoarece nu există o construcție cu asemenea înălțime în zonă și nu se încadrează cu specificul acesteia. “Dacă nu schimbați ceva, pierdeți vremea dvs și a noastră cu un asemenea proiect. Îmi pare rău că trebuie să vă spun, dar mie îmi dă senzația unor blocuri din Piața Cipariu”, a spus Salanță.

Președintele județului, Alin Tișe, a propus un aviz nefavorabil. El i-a recomandat proiectantului să reducă regimul de înălțime al hotelului și să regândească arhitectura în context cu zona.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sala Polivalentă construită la Brașov va avea o capacitate de 10.075 de locuri în condițiile unei utilizări flexibile, fiind cea mai mare din țara noastră.

Cea mai mare Polivalentă din România, ridicată de bistrițeni

Articolul următor
Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) Șimleu Silvaniei a prezentat activitățile desfășurate în cadrul vizitei de studiu derulate prin proiectul “De la producător la consumator”.

Cum se pregătește următoarea generație de veterinari din Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share