Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitățile clujene înființează un campus pentru învățământul dual

Campusul destinat învățământului dual pe 3,5 ha, din zona Metro, va fi ridicat de cele patru universități în cadrul unui consorțiu care mai cuprinde Primăriile Cluj-Napoca și Florești.

Acestea sunt Universitatea de Științe Agricole (USAMV), Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea Tehnică.

Campusul destinat învățământului dual pe 3,5 ha, din zona Metro, va fi ridicat de cele patru universități în cadrul unui consorțiu care mai cuprinde Primăriile Cluj-Napoca și Florești, potrivit Actual de Cluj. Mai multe licee tehnologice vor fi cooptate în baza unei proceduri de selecție. Unul dintre scopuri este să fie incluse și la nivel universitar linii de învățământ dual.

„Noi oferim terenul, deci vom conduce consorțiul. Vorbim despre o premieră – este primul proiect de cooperare între universitățile clujene de o asemenea anvergură. În viitor parteneriatul poate fi extins la nivel regional.

Finanțarea ar urma să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), urmând ca universitățile să asigure cofinanțarea. Din PNRR putem obține până la 21 de milioane de euro. Trebuie să depunem proiectul până la finalul lunii februarie.

Studenții noștri fac practică în cadrul unor ferme sau altor întreprinderi, însă noutatea constă în faptul că operatorii economici se vor implica direct în formarea elevilor sau studenților, în sensul că vor exista tutori care vor putea să evalueze prestația lor, să-i examineze.

Operatorii economici implicați vor putea oferi burse de studiu, echipamente tehnice. Ulterior vor putea să recruteze personal din rândul studenților formați”, a declarat rectorul USAMV, Cornel Cătoi.

Campusul va fi dotat cu laboratoare, săli multimedia, spații dedicate învățământului dual, facilități de cazare, săli de sport. Primăriile ar urma să contribuie atât cât le permite legea, cu burse pentru elevi și studenți, transport în zona campusului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grupul bistrițean TeraPlast a decis să își întărească puterea de acoperire geografică prin deschiderea unui depozit în Sud-Estul României.

TeraPlast și-a deschis un centru logistic pentru șase județe

Articolul următor

Lider elvețian în industria de senzori va construi o fabrică la Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share