Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Colectarea selectivă a deșeurilor în Oradea, prin insule ecologice supraterane

275 de insule supraterane încasetate, cu câte 5 containere pentru toate fracțiile vor fi achiziționate de către municipalitatea orădeană în perioada următoare.

Este o soluție pentru atingerea țintelor de reciclare prevăzute de legislația europeană în vigoare și pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor.

A fost acceptată finanțarea proiectului „Dezvoltare, modernizare si completare a sistemului de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul municipiului Oradea”, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

O insulă la 200 de locuitori

Prin acest proiect, municipiul Oradea a optat pentru 275 de insule ecologice supraterane încasetate cu 5 containere de câte 1,1 mc pentru toate fracțiile – biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Insulele vor fi așezate pe amplasamente gata pregătite pentru instalare și fiecare insulă va deservi la minimum 200 de locuitori, cu acces asigurat pe bază de cartelă electronică.

Noile containere vor fi amplasate în toate cartierele din oraș și vor fi protejate anti-vandalism precum și împotriva accesului neautorizat, fiind dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate.

Proiectul va contribui la atingerea țintei de creștere a gradului de pregătire pentru reutilizare și reciclare a 50% din cantitatea totală de deșeuri municipale generate până în anul 2025, recomandat de U.E.

Investiția conduce la dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea de colectare separată față de cea existentă în prezent pentru reutilizarea și valorificarea deșeurilor.

La nivelul municipiului Oradea, serviciul de salubrizare cuprinde 945 de puncte de colectare din care: 823 incinte tip țarcuri metalice, 98 de incinte tip dulapuri, 11 platforme modulare pentru colectare selectivă (3 fracții) și 13 incinte subterane.

Proiectul a fost depus de către Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, valoarea lui fiind de 19.412.063,75 lei cu TVA, iar contribuția municipalității este de 5.883.438,75 lei cu TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Obiectivele Oradea Heritage au avut în 2022 peste 80.000 de vizitatori

Articolul următor

Contract de 12,9 milioane de lei semnat la sediul Aquaserv

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share