Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

INVESTIȚIE. Parc fotovoltaic pe o pășune de 50 de hectare din Solovăstru

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Construire centrală fotovoltaică, stație electrică, împrejmuire teren și acces la drumul județean DJ 153C”, propus a fi amplasat pe un teren aflat în extravilanul localității Solovăstru, se supune evaluării impactului asupra mediului, se supune evaluării adecvate şi nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 6 februarie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, proiectul este dezvoltat de SC Enovio Solar Energy SRL Tâgu Mureș (firmă înființată în luna martie 2022, cu trei asociați – Tiberiu Viorel Oltean, Simion Sorin Dan și Ciprian Crăciun) și propune construirea unei centrale fotovoltaice în sistem dual, împrejmuire teren și asigurare accese, pe opt parcele cu suprafața totală de 500.000 de metri pătrați, iar accesul la amplasament se va face pe drumuri de exploatare locale racordate la DJ 153C Reghin – Gurghiu.

”Centrala electrică fotovoltaică CEF Solovăstru va fi formată din 59.436 de panouri fotovoltaice de 550 W și 14.716 de panouri fotovoltaice de 545 W montate pe structură metalică fixă dispuse pe suprafața solului. Puterea instalată în curent continuu va fi de 40,7 MWp. Puterea care va fi evacuată de centrala fotovoltaică va fi de 34 MW. Panourile fotovoltaice vor fi conectate la 159 de invertoare de putere maximă de 215 kW ac. Panourile fotovoltaice vor fi montate pe o structură metalică, structură care va fi fundată prin batere în pământ până la o cotă de maxim 2 metri. Spațiile dintre panouri se vor însămânța cu iarbă, fiind pășune”, se menționează în documentul citat.

Alex TOTH

Post-ul INVESTIȚIE. Parc fotovoltaic pe o pășune de 50 de hectare din Solovăstru apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Contract de 12,9 milioane de lei semnat la sediul Aquaserv

Articolul următor

Caravana de screening ajunge în judeţul Braşov

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share