Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strabag vrea să termine cu șase luni mai devreme Autostrada Mureș – Cluj

Constructorul austriac a declanșat cursa contracronomentru pentru finalizarea, în acest an, a două șosele de mare viteză din Transilvania.

Strabag a început lucrările pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania (A3), tronsonul de 16 km cunoscut ca „lotul Straco” fiind la 40% execuție la rezilierea contractului, potrivit Economedia. Asocierea Strabag – Geiger Transilvania are la dispoziție 18 luni, dar cu o mobilizare bună în șantier autostrada ar putea fi deschisă în decembrie, cu șase luni înainte de termen.

Finalizarea lucrărilor înseamnă că se va putea circula pe autostradă completă de la Târgu Mureș la Cluj-Napoca pe A3, respectiv de la Târgu Mureș la Holdea în județul Hunedoara, pe A3, A10 și A1 – 200 km fără întrerupere. Geiger a început ridicarea primelor grinzi, potrivit forumului Pe Unde Merg.

CNAIR a semnat cu această asociere, în 2022, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor (rest de executat de Straco) pe lotul dintre Mureș și Cluj. Oferta a fost de 420 milioane lei, iar durata, de 21 de luni, trei luni proiectarea și 18 luni execuția. La rezilierea contractului cu compania Straco, progresul fizic era de 38%, dar cu mare parte din structuri ridicate.

Pe acest lot vor fi construite două poduri, șapte pasaje și un nod rutier la Chețani, în județul Mureș. Strabag lucrează și pe șantierul Drumului Expres Oradea – Vama Borș 2, șosea de 19 km care ar urma să fie inaugurată în decembrie, tot înainte de termen.

Nora DUMITRESCU

Post-ul Strabag vrea să termine cu șase luni mai devreme Autostrada Mureș – Cluj apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiții de peste 160 de milioane de euro atrase de ADLO în anul 2022

Articolul următor

Optimism în plină criză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share