Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Optimism în plină criză

Cred că 2023 va fi anul forte pentru managerii și proprietarii de companii tinere, zvelte, smart, dinamice, care au apărut pe piață în ultimul deceniu, businessmeni și afaceri care s-au reinventat în acești ani de efervescență și provocări multiple.

Cei care au trecut peste crize financiare, sanitare, energetice, ale forței de muncă și ale resurselor materiale, permanent sub spectrul multiplu al jocului politicii externe, vrând-nevrând geostrategic, dar și în plan personal, își pun amprenta pe evoluția economiei.

Lideri care s-au adaptat și concurenței și au răzbătut peste problemele clasice, inerente ale României, care au găsit nișe, care au consolidat afaceri ale părinților, care au îndrăznit să iasă din multinaționale, care s-au întors acasă în țară de la branduri mari europene sau americane, după universități occidentale. Nu e ușor să-i descoperim și promovăm în revistă, dar și la evenimentele Transilvania Business, iată o provocare tentantă editorial pentru că la vârsta christică a noii Românii postcomuniste e bine să vedem și să recunoaștem poziționarea foarte bună și în UE, dar și în noua configurare a drumului mătăsii dintre Orient și Occident ce aduce tot mai multe oportunități aici la Dunăre și peste Carpați.

Lucrările de infrastructură – transporturi, investițiile obligatoriu cu componentă verde, tranziția justă, fondurile pe capital uman, primele finanțări consistente nerambursabile pe sănătate ale țării din bani europeni și suma pachetelor multiple – agricultură – dezvoltare durabilă – digitalizare – educație – interreg și regional de la Bruxelles, dar și investițiile susținute din bugetul anual al guvernului – în creștere – sunt, împreună cu investițiile străine directe și, de ce nu, cu cele ale diasporei, claviaturi financiare extrem de atractive pentru această generație, ce se consolidează, de antreprenori, CEO, proprietari și manageri de companii și firme vii, mult mai adaptate la pulsul vieții economice globale.

La cât de mulți bani sunt și vor fi în economie, provocarea majoră pentru 2023 și anii următori va fi resursa umană… Și, de aceea, mizez pe acest tip de lideri! Vor găsi soluții!

Serialul Elite în business din Transilvania și Banat din ediția a III-a, print și online, se va adapta acestei realități. The Voices of Business ediția 2023 și succesiunea de evenimente organizate de Transilvania Business Conferences vor aduce noutăți – în categoriile de premianți își vor găsi loc important firmele menționate mai sus, alături de antreprenori – proprietari – manageri tineri, smart, vom acorda punctaj și spațiu de desfășurare și companiilor de stat care din motive tehnice acum apar prima dată, iar la solicitarea industriei vom adăuga și HoReCa drept capitol de sine stătător!

Aurelian GRAMA

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strabag vrea să termine cu șase luni mai devreme Autostrada Mureș – Cluj

Articolul următor

Universitatea Politehnica Timișoara a obținut cinci milioane de euro din PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share