Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Circa 250.000 de turiși au fost atrași de evenimentele organizate de APTOR în în 2022

Peste 500.000 de participanți la evenimente, obținerea pentru Oradea a statutului de areal balnear cu caracter permanent, lansarea unui proiect turistic AR/VR și 7 evenimente în premieră, sunt doar câteva din realizările importante prezentate în raportul Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) pe 2022.

Joi, 9 februarie, directorul general APTOR, Alexandru Chira, a susținut o conferință de presă în care a prezentat raportul de activitate pentru anul 2022 al Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea).

Anul 2022 a fost un an al premierelor, cu 7 evenimente noi în calendar: Conferințele Dilema Veche, Concertul Regal, Digital Crusade, Unchain Fintech Festival, Sounds of Oradea Festival, One Night Gallery și Conferința SSIMA.

„Mă bucur că, după estimările noastre, 500.000 de participanți s-au bucurat de agenda orădeană și că am finalizat anul 2022 cu 250.000 turiști; suntem cu doar 10% în urma datelor prepandemie, comparativ cu anul 2019. Mai mult de atât, luna decembrie a anului trecut a văzut cel mai ridicat număr de turiști din istoria orașului”, a declarat directorul general APTOR.

Turism virtual

În cadrul conferinței a fost prezentat și proiectul de turism virtual Immersive Oradea, ziariștii prezenți putând vizualiza în spațiul virtual evoluția unor locații iconice din oraș de-a lungul a 3 secole. Acest produs turistic a beneficiat de finanțare externă, fiind lansat de către APTOR în luna ianuarie a acestui an.

În continuare au fost prezentate date despre fluxurile turistice din anul 2022 raportate cu anul precedent, materialele și campaniile de promovare realizate de APTOR, acțiunile de susținere a turismului local și a industriei HORECA, dar și măsurile de sprijin pentru agențiile de turism pentru pachetele de tip city break, respectiv campania „Oradea, cu drag!”.

Alexandru Chira a făcut o trecere în revistă a evoluției turistice pe luni, menționând că cea mai performantă lună din punct de vedere al sosirilor a fost luna decembrie, cu un record de 17.954 turiști. Acest record a fost raportat la statistice INS din perioada 2015-2022. Oradea și-a păstrat locul în top 10 destinații turistice, fiind prezentă pe locul 7.

Promovare online

În ceea ce privește campaniile de promovare a orașului, echipa APTOR s-a axat pe promovarea masivă în mediul online a mai multor obiective turistice, pregătind clipuri video care s-au bucurat de apreciere pe canalele de social media ale Visit Oradea: Facebook, Instagram, YouTube și TikTok. Cel mai mare impact s-a înregistrat în platforma Facebook, cu peste 2.400.000 vizualizări.

Totodată, a fost prezentat noul brand al Cetății Oradea, care va fi vizibil din acest an pe materialele de promovare.

Cu sprijinul Primăriei Oradea, Visit Oradea a demarat a III-a ediție „Oradea, cu drag!”, campanie care le-a oferit numeroase beneficii celor 3.013 turiști cazați la una dintre unitățile de cazare clasificate din oraș.

Un alt punct al conferinței l-a constituit o trecere în revistă a celor 31 de evenimente implementate și a celor 54 de evenimente desfășurate în Cetatea Oradea, cu sprijinul APTOR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România, A.D. 2023, 9 februarie

Articolul următor

MIPIM Awards 2023. The shortlist is out! - Industrial & Logistics

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share