Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj, Brașov și Timișoara, în topul plăților online cu cardul

Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, a precizat că valoarea medie a unei tranzacții online cu cardul, în 2022, a fost de 265 lei, în creștere cu 15% față de anul precedent. 

Trei orașe din Transilvania și Banat figurează într-un clasament anual al tranzacțiilor efectuate cu mijlocul electronic de plată.

Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, a precizat că valoarea medie a unei tranzacții online cu cardul, în 2022, a fost de 265 lei, în creștere cu 15% față de anul precedent. Reprezentanții săi se așteaptă ca inflația accelerată din ultima perioadă să tempereze tendința românilor de a face cumpărături din impuls în 2023, iar ei să fie mai cumpătați, în eCommerce și offline.

Netopia a înregistrat o creștere de 35% a tranzacțiilor procesate în 2022 față de 2021 și își menține tendința ascendentă. Compania a înregistrat lunar o medie de 3 milioane de tranzacții.  În topul categoriilor de produse și servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăți electronice în 2022 s-au numărat utilitățile, serviciile financiare, produsele de mobilier, modă sau IT&C.

Tranzacțiile de Black Friday au urcat cu 27%

Cea mai aglomerată lună ca volum de tranzacții procesate de Netopia în 2022 a fost noiembrie, perioadă în care o mare parte a comercianților parteneri au organizat evenimentul Black Friday. Tranzacțiile online cu cardul din perioada Black Friday 2022 au crescut cu 27% față de ediția anterioară.

Dintre dispozitivele preferate de români pentru a face achizițiile online smartphone-ul este în top. Procentul românilor care au folosit telefonul mobil pentru a finaliza o achiziție online a fost de 72,2%, față de desktop (27,1%) sau tabletă (0,7%). Femeile au fost mai înclinate să facă achiziții online, în procent de 52,4%, față de bărbați, unde procentul a fost de 47,6%.

Segmentul de vârstă cu cel mai ridicat nivel de achiziții online a fost reprezentat de cel de 35-44 ani (25,52%), urmat îndeaproape de 25-34 (22.46%), 45-54 (20.91%), 18-24 (14.33%), 55-64 (9.27%) și 65+ (7.51%). În topul orașelor în care s-au realizat cele mai multe tranzacții online în 2022 au fost București, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și Ploiești.

Inflația erodează volumele tranzacționate

Anul trecut, Netopia a înregistrat o creștere de 20% a portofoliului de clienți, în linie cu direcția eCommerce-ului local, care se extinde de la an la an. O parte dintre business-uri au ales să treacă total din offline în online, pe fondul costurilor scăzute, dar și a cererii crescute pentru astfel de servicii. 24.000 de afaceri din industria de eCommerce procesează plățile prin serviciile Netopia.

„2022 a fost reprezentat puternic de creșterea portofoliului de clienți, unde am observat o creștere de 20% față de anul precedent. În ceea ce privește evoluția tranzacțiilor online cu cardul în 2023, estimăm o creștere procentuală peste media pieței.

În funcție de perioada și punctele procentuale cu care va scădea inflația, vom vedea și o ușoară creștere în rândul tranzacțiilor online. Trebuie să ținem cont că românii vor fi mai cumpătați în a face cumpărături din impuls, atât în zona online, cât și în cea offline, a magazinelor fizice”, a declarat Horia Grozea, Director Sales & Business Development al Netopia Payments.

Obiectivele companiei pentru 2023 includ alinierea la trendurile internaționale, lansarea de noi metode de plată (Buy Now Pay Later). Un alt obiectiv este îmbunătățirea gradului de satisfacție a clienților și creșterea loialității prin serviciul propriu de suport clienți în ariile comercial, financiar și tehnic. Grupul este un conglomerat de companii românești format din Netopia Payments, mobilPay Wallet, web2sms și Kartela.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TINIA Group și UTCN au lansat o aplicație inovativă în energie

Articolul următor
Primele 122 de insule ecologice vor fi instalate, prin finanțare nerambursabilă, în județul Sălaj. 100 vor fi instalate la Zalău, iar 22, la Șimleu-Silvaniei.

Zalăul și Șimleul își instalează 122 de insule ecologice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share