Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții de aprox. 1 mil. euro și o cifră de afaceri în creștere pentru Uniprest Instal

Uniprest Instal, dezvoltatorul primului ecosistem dedicat exclusiv profesioniștilor în instalații, HVAC și echipamente de încălzire/răcire din România,  a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri în creștere cu 17% față de 2021, 275 mil. lei, și investiții de aprox. 1 mil euro în logistică, digitalizarea proceselor operaționale și consolidarea prezenței în Banat.

 La finele unui an ieșit din tipare, care a ridicat probleme în toate sectoarele de business și a impus regândirea strategiilor prin soluții rapide și competitive, Uniprest Instal a reușit să mențină investițiile și să-și crească vânzările și, implicit, cifra de afaceri.

”În primele luni din 2022 piața a avut o evoluție bună, ceea ce a determinat menținerea trendului pozitiv al vânzărilor. Dar, apoi, au început să scadă, treptat, ca efect al diminuării numărului de autorizații de construire eliberate”, declară Attila Fazakas, Managing Director, Uniprest Instal.

Investițiile făcute de companie în 2022 au vizat zona de logistică, inclusiv relocarea depozitului din Timișoara într-unul mai mare, de 3.000 mp, și digitalizarea proceselor operaționale atât ale companiei, cât și cele ale clienților săi. Uniprest Instal Digital este cel mai ambițios proiect de digitalizare, platformă destinată managementului proiectelor de instalații, HVAC și sanitare, care asigură fluiditatea operațiunilor, optimizarea timpului de procesare a stocurilor și comenzilor, mult mai puține erori, transparență și predictibilitate.

În paralel cu ajutorul oferit partenerilor pentru digitalizarea afacerilor lor, din 2022 Uniprest Instal le asigură acestora și accesul la informații tehnice și comerciale valoroase, noutăți, dezbateri, provocări și tendințe ale pieței instalațiilor prin EXPO Uniprest și Uniletter.

EXPO Uniprest, seria de evenimente care reunește comunitatea profesioniștilor în instalații, HVAC și echipamente de încălzire/răcire din România, expozanți, speakeri și traineri de top, se va desfășura și în 2023, în 8 orașe: Timișoara, București, Brașov, Sibiu, Craiova, Iași, Cluj-Napoca și Târgu Mureș. Numărul participanților estimați este de peste 1,600 de specialiști.

Începând din 2022, Uniprest Instal trimite lunar partenerilor săi Uniletter, un newsletter de tip grupaj de știri în format scris și audio, care sintetizează cele mai importante informații din imobiliare, instalații, economie și energie.

”La nivel investițional, în 2022 am alocat aprox. 1 mil. euro în dezvoltarea infrastructurii, digitalizare și dezvoltarea echipei, care s-a mărit de la 200 la 240 de angajați. Pe termen mediu și lung, estimăm investiții de 5 mil. euro în dezvoltarea infrastructurii, logistică, parc auto, transparentizarea și digitalizarea proceselor, dar și dezvoltarea ecosistemului pe care îl punem la dispoziția clienților și partenerilor noștri. De exemplu, pentru a susține activitatea acestora, vom include în fiecare ediție a EXPO Uniprest câte un workshop pe teme de interes pentru antreprenorii participanți, iar în fiecare lună le trimitem un newsletter audio cu informații la zi despre industria de construcții, piața imobiliară, economia României și know-how care să-i ajute pe partenerii și colaboratorii noștri să ia decizii de business mai bine informate și argumentate. Și nu ne vom opri aici, pentru că ne dorim un viitor împreună”, declară Attila Fazakas.

Pentru 2023, Uniprest Instal estimează că scăderile vor continua. Însă, pe termen mediu și lung, se așteaptă ca piața construcțiilor și a instalațiilor să crească, ca urmare a deficitului de locuințe, gospodăriilor supra-aglomerate și a stocurilor de locuințe vechi care s-au reînnoit în ultimii 30 de ani doar în proporție de 12%. Toate acestea vor determina o creștere a pieței și o revenire semnificativă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MIRO și RECORD PARK, îmbunătățiri pentru un grad mai ridicat de sustenabilitate

Articolul următor

Hays Technology Solutions Romania deschide un centru software R&D în Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share