Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și Bistrița, “campioanele” falimentelor în Ardealul de Nord

Un raport dat publicității de către consilierul județean sălăjean Nicolae Olar relevă că, în 2022, erau înregistrate, la nivel național, 39.320 de firme dizolvate, faţă de 31.655 în anul anterior, conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Cele două județe au cel mai mare procent de agenți economici dizolvați, anul trecut, din Regiunea de Nord-Vest (RNV).

Un raport dat publicității de către consilierul județean sălăjean Nicolae Olar relevă că, în 2022, erau înregistrate, în România, 39.320 de firme dizolvate, faţă de 31.655 în anul anterior, conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

“Numărul firmelor dizolvate a crescut și în județul nostru. În procente, nu la fel de mult ca la nivel național, dar a crescut. Dacă în 2021 erau 355 de firme care s-au dizolvat, în 2022 numărul acestora a crescut la 373.

Adică o creștere de 5.07%. Numărul șomerilor a crescut cu 3,8%, în noiembrie 2022, față de noiembrie 2021, pentru că închideri de firme înseamnă implicit și pierderi de locuri de muncă. La nivel național județele cu cele mai mari procente de firme dizolvate (peste 60%), sunt: Caraș Severin (65,45%) Giurgiu (65,04%) și Vaslui (62,44%)”, menționează oficialul din Sălaj.

Societăți dizolvate în RNV

  • Bihor 61 (7,10%)
  • Bistrița-Năsăud 106 (25,42%)
  • Cluj: 444 (30,98%)
  • Maramureș: 7 (1,03%)
  • Satu Mare: 7 (1,03%)
  • Sălaj: 28 (5,07%)

Comerțul și service-urile auto, în topul dizolvărilor

“Vedem că judeţele în care inegalităţile sociale sunt şi mai mari sunt şi cele în care intensitatea antreprenorială este mai scăzută, un număr mai scăzut de întreprinderi mici şi mijlocii, de companii medii sau mari. România se află pe primele locuri în clasamentul ţărilor membre ale UE după creşterea numărului de falimente în 2022, faţă de anul precedent.

Guvernul actual nu numai că nu ia măsuri care să ajute economia românească să crească după doi ani de pandemie, nu numai că nu apară firmele românești grav lovite de efectele pandemiei dar și de un război la granițele noastre. Mai mult, afacerile românești sunt sufocate de tot mai multe taxe și facturi tot mai mari, iar tot mai mulţi antreprenori români își închid afacerile.

Creșterile de prețuri semnificative mai ales din zona de energie, carburanți și materii prime, au bulversat mai mult economia românească. Perspectivele economice ale României se agravează pe măsură ce guvernul actual nu ia măsuri economice și nu reușește să stăvilească inflația și efectele ei.

Cele mai vulnerabile domenii au fost comerțul cu ridicata și amănuntul, respectiv repararea autovehiculelor, unde s-au consemnat 10.607 dizolvări (față de 2022 creșterea a fost de 20%), construcţiile, activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice, industria prelucrătoare. În aceste domenii de activitate s-a consemnat un număr mare de dizolvări de firme: 3.405 (+26%), 3.251 (+21%), 3.108 (+22%)”, consemnează Olar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON Energie România avertizează asupra unor e-mailuri de tip phishing primite de clienți ai companiei

Articolul următor
Al doilea proiect de tip BookTruck a fost activat de către fondatorul Asociației Culturale Cărțile pe Față (ACCF) cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii.

BookTruck inaugurat de Ziua Națională a Lecturii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share