Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BookTruck inaugurat de Ziua Națională a Lecturii

Al doilea proiect de tip BookTruck a fost activat de către fondatorul Asociației Culturale Cărțile pe Față (ACCF) cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii.

Antreprenorul clujean Victor Miron a materializat o bibliotecă mobilă destinată elevilor din mediul rural.

Al doilea său proiect de tip BookTruck a fost activat de către fondatorul Asociației Culturale Cărțile pe Față (ACCF) cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii. ACCF promovează cărțile și cititul.

Cu ajutorul BookTruck 2, copiii din zonele rurale, cu acces restrâns la titluri variate și la tehnologie, se pot bucura de 1.500 de cărți din care pot alege, împrumuta gratuit și citi până la următoarea sosire a acestora. Demersul susținut de voluntari îi ajută pe elevi să descopere lumea din paginile cărților, să își dezvolte creativitatea și să se bucure de o nouă pasiune, în mod constant.

„Mergem în vizită însoțiți și de invitați din diverse domenii, care să îi inspire pe copii în alegerea unei profesii și desfășurăm împreună și diferite activități, de la cluburi de lectură ad-hoc, la teatru de păpuși. Îi invităm pe copii la evenimente culturale în oraș, la Cluj: concerte de muzică clasică și filme de animație la cinema. Uneori ieșim și în afara județului și atunci le oferim și câte o carte cadou”, a spus Miron.

Al treilea vehicul: o dubiță electrică

Prima bibliotecă mobilă a luat naștere în 2021, în perioada pandemiei, când accesul la lectură și la socializare era și mai restrâns. Cu acest BookTruck, Miron a acoperit recurent 30 de comune din județul Cluj. În fiecare comună poposea câte o zi, de obicei în curtea școlii, iar copiii de toate vârstele împrumutau gratuit câte o carte, pe care o returnau la următoarea vizită.

„Cele mai multe cărți sunt donate de oameni și de edituri. Dar și cumpărăm cărți, mai ales pe cele pe care ni le cer copiii și nu le avem. Următorul pas este să facem și a treia bibliotecă mobilă, care am dori să fie o dubiță electrică. Am avea nevoie de 15 biblioteci mobile pentru județul Cluj.

Așa am putea servi săptămânal fiecare din cele 75 de comune din județ, cu o medie de 100 de copii într-o școală comunală. Poate în unele școli sunt mai puțini copii, iar în altele mai mulți. Dar un lucru e cert: toți se bucură extraordinar de mult de aceste momente și au devenit pasionați de citit”, a spus fondatorul ACCF.

Miron a realizat zeci de proiecte și campanii educative. Tot sub umbrela ACCF, este organizator al unor evenimente ca TEDxZorilor, CreativeMornings Cluj și al unor serii de workshop-uri, conferințe și masterclass-uri online: cu Oana Pellea – vorbit în public, Irina-Margareta Nistor – cinematografie, Vladimir Agachi – muzică, Iv cel Naiv – scris.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Un raport dat publicității de către consilierul județean sălăjean Nicolae Olar relevă că, în 2022, erau înregistrate, la nivel național, 39.320 de firme dizolvate, faţă de 31.655 în anul anterior, conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Clujul și Bistrița, “campioanele” falimentelor în Ardealul de Nord

Articolul următor
Lanțul de farmacii Nordpharm, cu sediul central în Baia Mare, a achiziționat în ultimele luni câteva farmacii independente din Bistrița-Năsăud,

Nordpharm face achiziții în serie la Bistrița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share