Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Luna iubirii, la Iulius Mall Cluj

În parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) Iulius Mall Cluj marchează luna iubirii printr-o nouă expoziție inedită - „Afrodiziace și anti-afrodiziace de-a lungul timpului”.

În parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) Iulius Mall Cluj marchează luna iubirii printr-o nouă expoziție inedită – „Afrodiziace și anti-afrodiziace de-a lungul timpului”.

În perioada 14-28 februarie, spune și tu DA magicului sentiment și vino să descoperi informații interesante despre care erau și cum se foloseau afrodiziacele în trecut.

Panourile informative le găsiți la etaj, iar intrarea este liberă. Finalul lunii este dedicat „Istoriei parfumurilor” și, în 23 februarie, puteți participa la ateliere de realizare a parfumurilor, așa cum făceau farmaciștii în vechime.

Luna iubirii a readus seria de expoziții în Iulius Mall by MNIT, iar până la finalul lunii februarie poți afla povești inedite despre „Afrodiziace și anti-afrodiziace de-a lungul timpului” și poți participa la o serie de ateliere de realizare parfumuri.

Expoziția de la etajul 1, care are loc în perioada 14-28 februarie, cuprinde o serie interesantă și impresionantă de informații și imagini despre afrodiziace și anti-afrodiziace. În trecut acestea se găseau și la farmacii și erau bazate pe ingrediente bizare, exotice, uneori de origine vegetală, alteori animală.

Astfel, vei afla care este originea cuvântului „afrodiziac” și cum se pregăteau băuturile din diverse plante (cacao, cafea), ce aveau atât efect afrodiziac, cât și medical. Cum funcționa ca afrodiziac cardamonul, nucșoara, sepia sau furnicile, ce băutură era considerată „Poțiunea dragostei” și unde găseai „Iubire la sticlă”.

La antiafrodiziace vei regăsi camforul, însă te vor surprinde multe alte „ingrediente” despre care vei citi la Iulius Mall. Curatorul expoziției este Ana-Maria Gruia. Intrarea este liberă.

Pentru a completa expoziția cu afrodiziace, în 23 februarie, în zona pasarelei din Iulius Mall vor avea loc și o serie de ateliere de realizare parfumuri, așa cum erau făcute și altădată, din uleiuri esențiale obținute din ingrediente precum scorţişoară, cuişoare, nucşoară, cardamon, boabe de cacao, boabe de piper lung, boabe piper mix, anason stelat, condimente de vin fiert, coajă de portocală, trandafiri uscați.

În cadrul atelierului se va explica modalitatea de realizare a parfumurilor (pe bază de ulei versus alcool), iar participanții vor experimenta propriile parfumuri cu ajutorul uleiurilor esențiale și a diverselor alte ingrediente. Fiecare participant va putea pleca acasă cu propria sticluță de parfum.

Atelierele se vor desfășura în prezența unui specialist de la MNIT, de la orele 16:00, 17:00 și 18:00, iar participarea este gratuită, dar pe bază de programare. Acestea se pot face la Centrul Info din incinta Iulius Mall, până pe data de 21 februarie. Locurile sunt limitate, fiecare atelier desfășurându-se cu maximum 15 participanți.

Acest demers face parte dintr-o serie de expoziții și activități pe care MNIT le realizează în Iulius Mall Cluj și care au scopul de a aduce istoria și cultura transilvăneană mai aproape de public.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EY România organizează “Conferința anuală de fiscalitate” la Cluj

Articolul următor
Aceste produse sunt fie cu aplicare în toamnă, fie în primăvară, din culturile de grâu, orz, triticale sau secară.

Combaterea buruienilor din cultura de cereale păioase. Recomandările Corteva

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share