Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum vor arăta viitoarele pasaje supraterane ale Băii Mari

Părțile semnatare de la București ale acordului pentru cele două pasaje subterane au fost ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol. 

Acordul de parteneriat dintre autoritățile din Maramureș și cele naționale a fost semnat la București.

Părțile semnatare de la București ale acordului pentru cele două pasaje subterane au fost ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol. De pe plan local au parafat acordul primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, și Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Prin acest parteneriat se va asigura atât implementarea proiectelor majore de infrastructură rutieră (pasajele supraterane din zonele Italsofa și Clubul Văcarilor), cât și finanțarea acestora prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Licitația pentru proiectare și execuție a fost demarată săptămâna aceasta pentru Pasajul Italsofa, iar săptămâna viitoare, pentru Pasajul Clubul Văcarilor.

Părțile semnatare de la București ale acordului pentru cele două pasaje subterane au fost ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.   

Vor fi conectate la centura metropolitană

Valoarea ambelor proiecte se ridică la 35 milioane euro: 20 de milioane Pasajul Clubul Văcarilor și 15 milioane Pasajul Italsofa. Termenul de execuție va fi de 12 luni pentru fiecare pasaj, de la atribuirea contractelor. Realizarea celor două pasaje supraterane va asigura fluidizarea traficului din aceste zone extrem de aglomerate la orele de vârf.

Pe viitor ele vor fi conectate la Centura Metropolitană Baia Mare. Pasajul de la Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea) va avea două benzi pe sens, benzi suplimentare de acces pe pasaj, care vor duce la lărgirea Drumului Național 1C spre localitatea Recea și va fi în lungime de 495 m. Pasajul Italsofa (Baia Mare – Groși) a fost proiectat cu o lungime de 680 m și o lățime de 13,6 m.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CCIM și CMM au început pregătirile pentru manifestarea științifică și expozițională MaraMedica. Expoziția de produse și echipamente pentru medicină și tehnică dentară.

MaraMedica revine după trei ani de pandemie

Articolul următor

Staying Ahead of the Curve: The European Hotel Investment Market

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share