Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

60% dintre tineri au nevoie de competențe noi pentru a se angaja

Studenții și profesorii universitari își dezvoltă competențele în programul gratuit FUTURE.

Peste 73 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani sunt șomeri, potrivit World Economic Forum, iar 60% dintre acestea nu vor avea competențele necesare pentru piața muncii din 2023, potrivit ultimului raport al PWC.

În România, șomajul în rândul tinerilor rămâne peste 20%. Mai mult de 1 din 3 tineri șomeri își caută un loc de muncă de mai bine de un an. În aceste condiții, dezvoltarea tinerilor pentru viitor este esențială, iar angajatorii iau măsuri practice pentru a-i ajuta pe tineri să se adapteze la viitorul în piața muncii.

În România, programul gratuit FUTURE – Construiește cu pasiune conectează tinerii – profesorii și angajatorii pentru a se dezvolta și pregăti pentru viitor. Compania EXL susține a șaptea ediție a programului unde studenții se pregătesc pentru primul loc de muncă, iar profesorii învață noi metode de predare și colaborează direct cu piața muncii.

„Această legătură între studenți – profesori și companiile din piața muncii este esențială. Când toți cei 3 piloni ai educației se unesc în același cadru fiecare are de câștigat: studentul vede concret nevoile angajatorilor și se cunoaște pe el.

Profesorii înțeleg cât sunt de importante competențele precum comunicarea, lucrul în echipă și învață metode prin care să le dezvolte; angajatorii văd la rândul lor o nouă abordare când vine vorba de tineri”, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programul FUTURE.

Acesta care a ajutat peste 8.500 de tineri să se integreze în piața muncii în ultimii 9 ani și peste 2.000 de profesori să integreze noi metode de predare la orele lor.

Studenții înscriși în programul FUTURE ediția EXL beneficiază gratuit de:

 • 14 ore (6 sesiuni) de training de #EducatieAltfel începând cu 29 martie, în fiecare miercuri
 • 100% realitatea din piața muncii
 • O sesiune de orientare în carieră personalizată
 • Se poți angaja direct din timpul programului sau după în cadrul companiei care susține ediția 7: EXL
 • Feedback personalizat pe CV
 • Tot ce trebuie să știe despre interviul de angajare ca să știi ce urmează și cum să se pregătească mai bine
 • Discuții directe cu angajatorii EXL, văd mediul de lucru din cadrul companiei
 • Dezvoltă competențe soft de organizare, comunicare, rapiditate, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate.
 • Învață diferit prin joc, energie și multă inspirație

Profesorii universitari din cadrul programului FUTURE ediția EXL beneficiază gratuit de 3 sesiuni de training fizice unde:

 • Văd cum reacționează studenții la metode diferite de predare bazate pe metode din: educația experiențială, pedagogie sistemică și consultanță. Toate metodele sunt #FaraPowerPoint.
 • Învață metode diferite de predare și pe care le pun în aplicare din postura de participant
 • Pot duce metodele de predare noi învățate direct la cursuri / seminarii
 • Au contact direct cu angajatorii EXL și înțeleg ce caută angajatorii azi de la studenți
 • Înțeleg cum funcționează piața muncii și care sunt competențele de bază
 • Pot realiza parteneriate precum stagii de practică / conferințe direct în facultate împreună cu angajatorii
 • Resurse și metode ce pot fi integrate la cursuri / seminarii cu accent pe piața muncii, viitor
 • Pot participa săptămânal (opțional) la sesiunile de training online pe care le facem cu studenții pentru a vedea cum implementăm toate metodele de predare diferite la ore și structura #altfel de curs / seminar
 • Sprijin în implementarea metodelor
 • Diplomă de participare

O nouă abordare în educație sau cum se face #EducatieAltfel

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune este cel mai complex program de orientare în carieră care a ajutat +1200 de tineri și profesori din țară să se pregătească pentru cariera lor. Programul FUTURE include ediții umbrelă precum: FUTURE Manager, FUTURE Student și se bazează pe metode de educație experiențială bazate 100% pe activități practice #FaraPowerPoint. Programele FUTURE ajută tinerii să facă trecerea de la liceu la facultate. De la facultate la piața muncii. Mai multe detalii, aici.

EXL este compania multinațională care, în parteneriat cu clienții săi, oferă soluții digitale și de analiză pentru a îmbunătăți rezultatele de afaceri și a-și dezvolta potențialul de creștere. Compania oferă servicii de management operațional, analiză decizională și platforme digitale organizațiilor din diverse industrii incluzând asigurări, servicii bancare, servicii financiare, utilități, transport și călătorii.

Echipa globală este formată din 40.000 de angajați în cele 50 de centre, incluzând 3 sedii în Europa. Centrul din Cluj oferă servicii pentru clienți din domeniile: călătorii, finanțe și contabilitate și utilități, operând cu peste 250 de angajați în 5 limbi străine. Compania susține noua generație prin programe intensive de formare lingvistică și dezvoltarea abilităților interpersonale.

Aceasta oferă, în același timp, experiența unei culturi organizaționale fondate pe valori precum inovația, colaborarea, excelența, integritatea și respectul. EXL se alătură inițiativei Asociației Eduspace pentru a oferi studenților și profesorilor programul FUTURE, angajându-se să sprijine comunitatea, educația și practicile sustenabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Austriecii de la Syn Trac vor contrui o fabrică de tractoare la Ghioroc – Arad

Articolul următor

Proiectul Kogălniceanu, la 65% din finalizare. Costă 10 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share