Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Secretele antreprenorilor de succes, dezvăluite într-un eveniment la Oradea

Cetatea Oradea a găzduit miercuri, 22 februarie 2023, un eveniment dedicat celor care doresc să urmeze calea antreprenoriatului, dar și celor care au ales mai demult să urmeze acest drum.

„Secretele antreprenorului de succes”, este primul dintr-o serie de evenimente care va continua la Alba-Iulia – 5 aprilie, București – mai, Cluj-Napoca – iunie, Timișoara – octombrie și Iași – noiembrie.

Organizatorii evenimentului sunt: IMM Club în colaborare cu Asociația Firmelor Bihorene (AFB), Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului (ARDT) și Organizația Femeilor Antreprenor (OFA) UGIR. Partener media național este Transilvania Business.

Potrivit lui Liviu Sav, vicepreședintele AFB, seria de evenimente „Secretele antreprenorului de succes” își propune să aducă la lumină oamenii dedicați cauzei antreprenorilor și poveștile lor, astfel încât și alți antreprenori să beneficieze de pe urma expertizei și experienței lor pentru a-și atinge obiectivele de business cu suportul lor, dar și pentru a servi ca modele și a ajuta la educația și evoluția comunităților din care provin.

Antreprenor de succes

Dan Pavel

Antreprenorul de succes al primei ediții a fost Dan Pavel, unul dintre cei patru asociați ai brandului Benvenuti. Acesta a încercat să dezvăluie celor prezenți câteva dintre secretele care i-au adus reușită.

„Ca să ai succes, este nevoie de foarte multă muncă, însoțită de intuiție. Ca să-ți construiești o echipă și lucrurile să meargă bine, trebuie să pui suflet în ceea ce faci și să ai foarte multă onestitate. Contează respectul pentru fiecare om, indiferent de poziția pe care o are în firmă, chiar dacă este manipulant în depozit sau manager, și, nu în ultimul rând, respectul față de clienți”, a subliniat Dan Pavel.

Antreprenorul a mai precizat că nu a avut o rețetă magică pentru dezvoltarea afacerii sale. Rețeta lui a fost foarte multă muncă.

Întrebat ce și-ar mai dori, având o afacere care merge, acesta a spus că și-ar dori mai mult timp pentru el și familie, timp pentru cei dragi și timp pentru diverse.

 „Ce mai importantă calitate a unui lider este puterea exemplului. Munca, onestitatea și partea de creativitate, sunt foarte importante”, a declarat antreprenorul.

Discuții interactive

Tudor Galoș, consultant GDPR, le-a povestit celor prezenți despre valoarea conformității la GDPR și despre cum poate fi crescută valoarea firmei prin privacy compliance.

Ariana Stan, regional manager TBI Bank Romania, a prezentat oferta soietății pentru IMM-uri și pentru antreprenori.

Despre profesia de contabil, confidentul antreprenorului de succes, a vorbit Simona Secară, financial manager la EcoJur, iar Marius Maier, strategic risk advidor la CMC Grup, a povestit despre riscurile pe care și le asigură antreprenorii de succes.

Liviu Sav, Claudiu Popovici și Răzvan Cheregi

Răzvan Cheregi, CEO LionFIN a vorbit despre compania pe care o reprezintă, dar le-a mai dezvăluit celor prezenți cum să-și finanțeze afacerea în primul an.

Liviu Sav a prezentat aplicația B2I.app, o aplicație care îi ajută mult pe contabili, dar nu numai, și care îi scapă de o muncă de chinez.

Informații despre fondurile europene și cum utilizează antreprenorii fondurile neranbursabile au fost oferite de Melinda Morariu, manager Fond Acces.

Horia Neș, fondator Digital Romania, a oferit informații utile despre digitalizarea afacerilor.

Dacă un business poate funcționa fără contracte sau nu a încercat să-i lămurească pe cei prezenți Claudiu Popovici, avocat la Casa de avocatură Domocoș & Popovici.

Despre deciziile care omoară un business, a vorbit, cu exemple concrete, Cristian Popa, lichidator judiciar.

Transilvania Business este partener național al evenimentului

Antreprenorii prezenți au putut afla de la Ionuț Fodoca, cofondator IMM Club, unde pot găsit informațiile „secrete” care să-i ajute în dezvoltarea afacerilor.

De la un astfel de eveniment nu putea lipsi un psihologS. Sofia Laza, psiholog, i-a informat pe cei prezenți ce trebuie să investească în oameni pentru a avea un business de succes.

În cadrul manifestării a fost prezentă și o firmă de exercițiu de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din Oradea, una dintre cele mai vechi astfel de firme din țară, înființată în 2003.

Pe parcursul evenimentului au fost organizate mai multe tombole cu premii în cărți și vouchere de consultanță oferite de speakerii evenimentului. De asemenea, au mai avut loc sesiuni Q&A și Bazarul antreprenorului.

Evenimentul s-a încheiat cu povestea antreprenorului Radu Ciordaș, managerul Pizzeriei Vezuv, care a povestit despre greșelile pe care le-a făcut ca antreprenor. Acesta a oferit și pizza de final, fiind unul dintre sponsorii evenimentului, alături de Familia Darabont, care a oferit vinul, Bers Nova, care a oferit berea și Whiz Coffee, care a oferit cafeaua.

Liviu Sav a punctat la final plusurile și minusurile evenimentului.

„În primul rând, au fost mai puțini participanți decât ne-am așteptat. Acesta ar fi principalul minus. Apoi, sesiunea Bazarul antreprenorului a fost prea lungă. Însă, cred că prezentările au fost de calitate, iar o parte din participanți au stat de dimineață până seară, iar asta ne-a surprins. Ne bucurăm că am reușit să înregistrăm video întregul eveniment. De asemenea, o parte din vorbitori și-au exprimat dorința de a veni și la o parte sau la toate evenimentele din țară. Pentru edițiile următoare ne gândim să rearanjăm ordinea secțiunilor și să mutăm «Antreprenor in devenire» imediat după prima sesiune, iar bazarul să îl mutăm la sfârșit și să-l reducem ca durată. În plus, vom lucra și la o versiune online a acestui format în care să aducem în mod continuu informații noi, utile și relevante pentru antreprenori”, a concluzionat Liviu Sav.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bușoi a avut o discuție cu conducerea instituției județene, dar și cu reprezentanții sistemului sanitar, pentru a dezbate și a clarifica oportunitățile de finanțare oferite la nivel european.

“Județeanul” din Zalău pregătește proiecte de 70 de milioane de euro

Articolul următor

Rottaprint se va axa pe durabilitate și economia circulară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share