Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Științe Agricole Cluj a scos vinul aniversar Madrigal

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj a lansat vinul Madrigal, primul cupaj al colecției Excelentia, armonizat din cinci soiuri nobile provenite de la stațiunea sa viticolă Vinea Apoldia Maior.

La aniversarea a 60 de ani de existență a corului, universitarii clujeni au lansat un prim sortiment de vin din colecția Excelentia.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj a lansat vinul Madrigal, primul cupaj al colecției Excelentia, armonizat din cinci soiuri nobile provenite de la stațiunea sa viticolă Vinea Apoldia Maior.

“Soiurile nobile Traminer Roz, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling Italian și Muscat Ottonel au fost armonizate, asemeni tonalităților perfecte, într-un vin menit să încânte simțurile și să celebreze excelența în muzică”, potrivit reprezentaților USAMV.

Degustat, în premieră, la București

”În 2023, universitatea noastră a creat o nouă gamă, Excelentia, pentru a marca prin vinurile sale excelența în diverse domenii de activitate. Prima etichetă din această gamă este Madrigal, un cupaj aniversar care reflectă în notele sale bucuria, frumusețea, pasiunea, istoria, dar și căutarea continuă a perfecțiunii, trăsături care definesc întreaga activitate a corului Madrigal”, a declarat rectorul USAMV, Cornel Cătoi.

Vinul va fi degustat, în premieră, la spectacolul extraordinar ”Madrigal 60”, dirijat de Anna Ungureanu, în 28 februarie, de la Teatrul Național I. L. Caragiale din București.

”Corul Madrigal împlinește anul acesta 60 de ani de activitate neîntreruptă, o vârstă respectabilă pentru care inovația și curajul artistic devin din ce în ce mai importante. Sărbătorim alături de public și de toți membrii familiei Madrigal cu un spectacol extraordinar și un pahar de vin aniversar, creat cu mare pricepere de partenerii noștri de la USAMV.

Muzica și vinul sunt deopotrivă elemente culturale străvechi, care își împletesc istoria de-a lungul veacurilor. Mulțumim prietenilor de la USAMV pentru surpriza pe care ne-au pregătit-o în acest an aniversar”, a menționat managerul Corului Național de Cameră, Emil Pantelimon.

Vinurile USAMV, grupate în trei colecții

USAMV coordonează stațiunea viticolă Vinea Apoldia Maior (Apoldu de Sus, județul Sibiu), dedicată învățământului și cercetării universitare. Profesorii și studenții sunt implicați în dezvoltarea de tehnologii moderne de cultivare a viei, de producție a vinurilor, de valorificare superioară a subproduselor vitivinicole și în dezvoltarea agroturismului.

Vinurile sub marca Vinea Apoldia Maior (Denumire de Origine Controlată Sebeș-Apold) au fost împărțite în colecțiile Academicum (cupajele Docentus, Laureatus, Eruditus), Aurum Terras (monosepaje din soiuri nobile, cupajele Amlas, Secas, Orange Optimus), Excelentia (cu prima etichetă, Madrigal).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România și potențiali investitori, în vizită la Primăria Oradea

Articolul următor
Consiliul Apei a studiat documentația pusă în dezbatere publică a PUG al Floreștiului cu interes în special pentru temele legate de apă, dar în sens mai larg, cu interes pentru temele legate de mediu.

Consiliul Apei atacă planul urbanistic al Floreștiului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share