Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clubul Sportiv Universitatea se deschide antreprenorilor clujeni

Din partea Clubului Sportiv Universitatea (CSU) au participat atât conducerea, cât și șefii secțiilor sportive, mulți dintre ei fiind la rândul lor antreprenori.
Întreprinzătorii din Cluj au luat pulsul vieții sportive a orașului | Foto: XPN

Cel mai mare club studențesc din România a găzduit o întâlnire cu întreprinzătorii locali din domeniul serviciilor.

Din partea Clubului Sportiv Universitatea (CSU) au participat atât conducerea, cât și șefii secțiilor sportive, mulți dintre ei fiind la rândul lor antreprenori. Rețeaua X Party & Networking (XPN) a fost reprezentantă de manageri de companii și instituții din cadrul grupului de servicii și logistică.

“La tipul acesta de întâlniri cu focus grupuri participă, de obicei, maximum 40-50 de persoane. Din grupul de față fac parte antreprenori din servicii de informatică, avocatură, contabilitate, birotică, fashion, peisagistică, organizări de evenimente, dar și din logistică sau transport, interesați de domeniul sportului. Astfel, ei au ocazia să discute cu conducerea CSU și cu șefii secțiilor sportive.

Am avut inițiativa să organizăm această întâlnire aici, CSU fiind cel mai mare club sportiv din afara Bucureștiului. Este importantă și deschiderea pe care clubul o are pentru antreprenorii locali, dar și pentru copiii și familiile lor, în cazul în care vor să practice anumite sporturi”, a subliniat Florin Bugnar, directorul agenției Intelglobalis, inițiatoarea evenimentelor XPN.

Apel la aportul comunității locale

“Suntem clubul cel mai mare din țară, după Steaua și Dinamo, dar și cel mai important club studențesc din România. Este un club foarte mare, fondat în 1919, care ar fi păcat să moară din indiferența autorităților. Ne străduim să ținem CSU în viață, un club cu foarte multe secții.

Sunt 8 secții de jocuri sportive, câte nu au nici marile cluburi bucureștene, 14 secții de sporturi individuale, toate cu campioni naționali. Avem nevoie de ajutorul autorităților, unul destul de subțire, dar și de aportul comunității locale, de oameni care să vină să sprijine acest club minunat”, a menționat Ovidiu Vasu, președintele CSU Cluj.

 

Coloșii din București, campioni ai bugetelor

Reprezentanții CSU au atras atenția că bugetul anual al acestuia, care ar trebui să fie de cel puțin 40 de milioane de lei, după numărul secțiilor, ajunge abia la puțin peste 10 milioane, dintre care 7 milioane de la Ministerul Educației Naționale (bani care de multe ori vin cu întârziere), 2,4 milioane de la bugetul local și județean, 1 milion din sponsorizări.

“Steaua și Dinamo ajung la 100 de milioane, iar cluburi din Brașov sau Baia Mare, cu puține secții, primesc de la primării câte 25-30 de milioane. Cum să ținem noi sportivi cu 3.000 lei / lună, când li se spune că acolo primesc 3.000 euro? Ar trebui modificată legea sponsorizării, să fie posibile deduceri mai mari. Iar companiile mari nu doar să vireze sponsorizările către propriile fundații”, spun aceștia.

Clubul Sportiv Municipal București (5 secții) a avut un buget de 44 de milioane lei în 2022, majoritatea de la Primăria Capitalei, iar Rapid (7 secții), de 28 milioane, cele mai mari sume venind de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Cluburile de fotbal reprezintă entități sportive separate.

 

Ținta: finanțare privată în creștere

CSU Cluj cuprinde 21 de secții sportive (majoritatea cu componentele masculin și feminin): atletism, baschet, handbal, judo, rugby, volei, culturism & fitness, tir sportiv, tenis, patinaj viteză, box, lupte, echitație, scrimă, schi fond, natație și scrabble. În ciclul olimpic 2017-2020, CSU a înregistrat 459 de titluri de campioni naționali, 346 de sportivi la loturile naționale și olimpice, medalii de aur și bronz la Jocurile Olimpice de Tineret și Paralimpice, trei titluri de campioni europeni.

Strategia financiară a CSU prevede diversificarea surselor de finanțare, creșterea surselor private, amplificarea parteneriatului public-privat, majorarea finanțării costurilor de întreținere a bazelor sportive din partea autorităților, transparența cheltuielilor în activitatea sportivă, atragerea de fonduri internaționale.

Intelglobalis, organizatoare a evenimentelor XPN, este o agenție specializată în consultanță de management, marketing și reorganizare de companii, business development, eficientizarea proceselor, consultanță pentru comunicare și PR, personal branding, consultanță pentru investiții și antreprenoriat, strategii de business, lobby de business, training de networking.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea își atrage turiștii cu promoții și gratuități și în anul 2023

Articolul următor
Andre Abreu, trupa sa și o orchestră simfonică vor aduce hiturile legendarului grup Queen pe scena CCS.

Queen Celebration Rock Opera la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share